ملخص الجهاز:
"برای بسیاری از اطبا این سؤال مطرح است که چرا ایمنی و کارایی داروی گیاهان هیچوقت مانند یک داروی شیمیایی مشخص و معین نمیگردد و چرا استاندارد مشابه داروهای صناعی برای داروهای گیاهی در نظر گرفته نمیشود؟ پاسخ دادن به این سؤال و سایر سؤالات مشابه نیازمند تحقیقات وسیع و دامنهدار علمی توسط یک نهاد علمی واجد صلاحیت میباشدنهادی که توانایی بررسی علمی و کارشناسانه خواص دارویی گیاهان را داشته باشد و در عین حال مورد وثوق و اعتماد محافل و مراجع پزشکی و دارویی کشور نیز باشد.
درمورد مصرف غذایی بسیاری از گیاهان نیز اطلاعات غلط داده شده است از جمله در بخش مصرف غذایی گیاهان زیر این مطالب درج شده است: شوید:مطلبی یافت نشد.
در این بخش ابتدا به ذکر کلیاتی در مورد فراوردههای مختلف دارویی که از گیاهان تهیه میشود،وسایل مورد نیاز،ارزان و مقادیر،شرایط نگهداری و مقیاس دارویی پرداخته و سپس روش تهیه هر یک از فرآوردهها از جمله دم کردنیها،جوشاندهها،تنتورها،کپسولها و پودرها،شربتها،استخراج روغن به روشهای مختلف،پمادها،مرهمها،کرمها،کمپرسها،لوسیونها و سایر فرآوردهها به صورت کلی تشریح شده است.
1 میلی لیتر-20 قطره 5 میلی لیتر-1 قاشق مرباخوری(rsp) 10 میلی لیتر-1 قاشق دسرخوری 20 میلی لیتر-1 قاشق غذاخوری(tbsp) 150 میلی لیتر-1 فنجان به عبارت دیگر ظرفیت هر قاشق غذاخوری در این کتاب 400 قطره ذکر شده که به مراتب بیشتر از مقدار واقعی آن است و مقادیر ذکر شده به هیچ وجه آنقدر به مقادیر واقعی نزدیک نیست که بتواند به عنوان استاندارد در یک کتاب علمی مورد استفاده واقع شود.
4)اشتباهات بسیار فاحشی(مانند مصرف غذایی برخی گیاهان مشهور که همگان از آن اطلاع دارند)موجب بیاعتمادی خواننده به تمامی مطالب کتاب میگردد و سایر مطالب مفید و صحیح کتاب را نیز تحت الشعاع قرار میدهد."