خلاصة:
دکتر محمدعلی شامانی، نویسنده و کارشناس تعلیموتربیت است. او دکترای حقوق دارد و علاوه بر تدریس، مسئولیتهایی در مجلات و امور آموزشی و فرهنگی داشته است. دکتر شامانی عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و تاکنون آثار متعددی از او منتشر شده است. این روزها دغدغة کمرنگ شدن عشق در قاب زندگی ذهن ایشان را مشغول کرده است و بر این اساس، در این گفتوگو از طرحی سخن میگویند با عنوان «عشق در مدارس» و از راههای جاری شدن مهرورزی و رسیدن به آرامش و بازتولید مهربانی و آرامش در نسلهای آینده با اقداماتی که امروز انجام میشود. با هم سخنان ایشان را در قالب گفتوگویی صمیمانه مرور میکنیم
ملخص الجهاز:
"این روزها دغدغة کمرنگ شدن عشق در قاب زندگی ذهن ایشان را مشغول کرده است و بر این اساس، در این گفتوگو از طرحی سخن میگویند با عنوان «عشق در مدارس» و از راههای جاری شدن مهرورزی و رسیدن به آرامش و بازتولید مهربانی و آرامش در نسلهای آینده با اقداماتی که امروز انجام میشود.
این عبارت از نظر شما به چه معناست؟ è ابتدا باید به جای خالی عشق در جامعه اشاره کنیم.
دغدغة من این است که چرا نتوانستهایم در اجتماع، در خانه و در مدرسه عشق را بهدرستی معنا کنیم.
بنابراین، باید در رفتار خود بازنگری کنیم و به این موضوع بیندیشیم که چطور میشود بذر عشق را کاشت.
به تعلیموتربیت نیز از همین زاویه وارد شدهایم و در اکثر کتابها و ادبیات کودکان و حتی بزرگسالان سخنی از عشق نیست یا اگر هست به بدترین شکل آن است.
é چطور میشود مدیران و مربیان را به این سمت سوق داد؟ è باید کلاس و مدرسه را متفاوت کنیم.
من توضیح دادم که ما به دانشآموزان یاد دادهایم که همه چیز زیباست و باید با همه چیز با محبت برخورد کنند؛ حتی با درخت جلو مدرسه، با اشیا و وسایل مدرسه، کفش و کیف و کتاب و هر چه در اختیار دارند و بالاتر از همه در ارتباط با دوستان و مربیان خود این شیوه را پی بگیرند.
باید از این وضع که درونش گرفتاریم، عبور کنیم و به این درک برسیم که عشق جریانی همیشگی است برای زیستن."