خلاصة:
در حالی که استفاده از انواع چاشنیها و مواد افزودنی در موادغذایی انسان، سابقهای
طولانی دارد، اما در چند دهه اخیر، شرکتهای صنعتی سازنده موادغذایی و عرضهکنندگان
غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها ماده افزودنی شیمیایی مختلف استفاده
میکنند. البته مدیران این شرکتها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمانهای
نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا میکنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت
نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استشمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت
میگیرد. نویسنده با اشاره به نتایج نگرانکننده چند مطالعه انجام شده در زمینه
آثار این مواد افزودنی بر روی انسانها و به ویژه کودکان، خواهان انجام مخالفت
گسترده مردمی علیه کاربرد این مواد و نظارت شدیدتر دولتها در این زمینه شده است.تقریبا قریب به اتفاق مواد افزودنی غذایی استفاده شده توسط ما، بخشی از رژیم تغذیه
انسانها در نسلهایی متمادی بوده است: مخمرها، نمک، شکر و بکینگپودر اما استفاده
از صدها ماده افزودنی دیگر با سرمنشاء طبیعی و مصنوعی، در سالهای اخیر در
موادغذایی مصرفی غربیها شایع شده است. این مواد با بدن و روح ما چه میکنند؟ البته
ما تنها در آغاز راه هستیم.
ملخص الجهاز:
"چکیده: در حالی که استفاده از انواع چاشنیها و مواد افزودنی در موادغذایی انسان، سابقهای طولانی دارد، اما در چند دهه اخیر، شرکتهای صنعتی سازنده موادغذایی و عرضهکنندگان غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها ماده افزودنی شیمیایی مختلف استفاده میکنند.
البته مدیران این شرکتها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمانهای نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا میکنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استشمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت میگیرد.
و البته یک تاریخچه طولانی در استفاده از این مواد افزودنی شیمیایی در مورد غذایی مصرفی مصرفکنندگان ناآگاه جهت بهبود طعم، بهبود رنگ و از بین بردن بوی گوشت گندیده وجود دارد.
اما باید بدانید که سازمان غذا و داروی ایالات متحده، چند سال پیش در یکی از بروشورهای معرفی وظایف و فعالیتهایش، چنین نوشته بود: «مواد افزودنی به کار گرفته شده در صنایع غذایی، نقش کلیدی در چرخه عرضه موادغذایی مغذی و متنوع امروز دارند..."