خلاصة:
در این مقاله بر مبنای یک تحقیق میدانی در ایالت اکیتی،در جنوب غرب نیجریه،مسأله«فرزانگان عالم فلسفه»مورد بررسی قرار میگیرد.در آن تحقیق تلاش میشد افراد خبره و اهل فن اما سنتی یافت شوند که قدرت تفکر نقادانه و موشکافانه دارند-که در فلسفه ضروری است-وی توان نوشتن ندارند.دو سؤال مهم مطرح بود:آیا اصلا افرادی خبره و ماهر در مسائل فلسفی در قبیله اکیتی وجود دارد؟و اگر چنین است،آیا آنها حداقل با فلاسفه مشهور غرب همسطح هستند؟.آیا فیلسوفان قبیله اکیتی از ویژگیهای فیلسوف متعارف مد نظر ما که افکار و دیدگاههای آنها از طریق رسانههای متعارف و معمول نوشتاری منتشر نشده باشد،برخوردار هستند؟.در این مقاله دیدگاهها و نتایج حاصل از آن تحقیق مورد بحث قرار گرفته است. این مقاله بازنگری درباره مقالات و گفتگوهای میشل فوکو در مورد انقلاب ایران است که براساس دو نکته زیر مورد نقد و بررسی قرار میگیرد: 1.برداشت فوکو از مقاله کانت با عنوان«روشنگری چیست؟»و مقاله فوکو با عنوان«دیدگاه کانت در مورد روشنگری و انقلاب»که به تصور و دیدگاه فوکو در مورد نقادی و مدرنیته و همبستگی و رابطه دو جانبه ایندو شکل میدهد. 2.آثار دیگر فوکو از قبیل«جنون و تمدن»،«مقرارت و مجازات»،«نظم اشیاء»و غیره که فوکو را به این باور میرساند که مدرنیته غربی میان«خود(همان)»و«دیگری(غیر)»نوعی تقابل و ستیز ایجاد کرده است. او براساس به مدرنیته غربی پشت پا میزند و از انقلاب ایران به عنوان جایگزینی برای آن یاد میکند.اگرچه تحلیل فوکو از انقلاب ایران خارج از حکایت مدرنیته غربی به نطر میرسد،اما این نکات تلویحا در درگیریها و دلمشغولیهای غیر مستقیم فوکو نسبت به انقلاب ایران نهفته است و در نوشتههای او در مورد ایران آشکارتر میشود.اینکه آیا دیدگاههای فوکو در مورد انقلاب ایران درست است یا خیر،پرسش دیگری است و بحث متفاوتی میطلبد که مد نظر ما نیست. نقد مرتضی مطهری و جان استوارت میل بر سودمندسازی مصرفانگارانه فرهنگ اندرو گوستافسون* این مقاله به مقایسه افکار مرتضی مطهری و جان استوارت میل،مخصوصا دیدگاه آنها در مورد تعلیم و تربیت اخلاقی،احساسات و عوااطف برتر و ارزشهای مشترک آنها میپردارد و نیز اثبات میکند که میل و مطهری هر دو زمینه و مبنایی قوی برای نقد مصرفگراسازی فرهنگ،که غالبا در جهانیسازی اقتصاد اتفاق میافتد،فراهم میسازند.
ملخص الجهاز:
"edu زمینههای شکلگیری برداشت میشل فوکو از انقلاب ایران حسین کسیم* این مقاله بازنگری درباره مقالات و گفتگوهای میشل فوکو در مورد انقلاب ایران است که براساس دو نکته زیر مورد نقد و بررسی قرار میگیرد: 1.
اگرچه تحلیل فوکو از انقلاب ایران خارج از حکایت مدرنیته غربی به نطر میرسد،اما این نکات تلویحا در درگیریها و دلمشغولیهای غیر مستقیم فوکو نسبت به انقلاب ایران نهفته است و در نوشتههای او در مورد ایران آشکارتر میشود.
edu درایت فلسفی و مشکلات انتقال معرفت فلسفی از راههای غیر نوشتاری (تجربهای در قبیله یوروبای اکیتی) موئیوا فلایه* در این مقاله بر مبنای یک تحقیق میدانی در ایالت اکیتی،در جنوب غرب نیجریه،مسأله«فرزانگان عالم فلسفه»مورد بررسی قرار میگیرد.
در فلسفه هنر هم این سؤال میتواند مطرح باشد که آیا اساسا میتوان در مورد هنر و امور هنری به بحث نظری پرداخت؟این مقاله به بررسی تحلیلی این مسأله میپردازد."