ملخص الجهاز:
"(به تصویر صفحه مراجعه شود) تاریخ تولید و نشر کتاب در بررسی تاریخ علوم به لحاظ رسانههای به کار گرفته شده برای انتقال علم و فناوری،سه دوره را میتوان نام برد.
(به تصویر صفحه مراجعه شود)اعداد موجود در جدول نشان میدهند که درصد کتابهای علوم پایه از مجموع عناوین کتابهای منتشر شده،پس از افزایش سه درصدی در سال 1374،از سال 1380 دوباره کاهش یافته است و در حدود هشت یا نه درصد باقی مانده است.
(به تصویر صفحه مراجعه شود) کاهش عناوین چاپ اول کتابهای علوم پایه بررسی آمار نشر کتاب در این دوازده سال(1373 تا 1384) نشان میدهد که در سالهای اخیر کتابهای چاپ اول در حوزهی علوم پایه در صد کمتری از مجموع کتابهای چاپ اول را به خود اختصاص دادهاند.
این کتابها لازم است که دو دسته ویژگی داشته باشند:یکی ویژگیهای عمومی،یعنی خصوصیاتی که هر کتاب دیگری نیز باید دارای آنها باشد؛و دیگری ویژگیهای اختصاصی، یعنی خصوصیاتی که خاص کتابهایی است که دانستنیهای علمی را ارائه میدهند3 ویژگیهای عمومی کتابهای علمی -ویژگیهای ظاهری جلد:اندازهی مناسب،کیفیت کاغذ، صفحهآرایی و زیباسازی متن،اندازهی مناسب حروف و نوع عنوانها از جمله ویژگیهای عمومی کتابهای علمیاند که به عنوان ویژگیظاهری از آنها یاد میشود.
(به تصویر صفحه مراجعه شود) شیمی برای عموم روشهای ساده در بررسی اجسام شیمیائی و شرح اجسام و فرآوردههای شیمیائی مورد احتیجا عموم از: دکتر مهندس محمد رضا رجالی تهران-بهمن ماه 1363 -کیفیت زبا و بیان کتاب:محتوای کتابی ارزشمندتر است که بیانی سلیس و روان داشته باشد،رسم الخط مناسبی داشته باشد که خواندن متن را آسان کند و با عادت آموزشی خواننده هماهنگ باشد."