"در بودجه سال 1382،کمتر از 65 درصد درآمد حاصل از فروش نفت و سایر داراییهای سرمایه ای برای تملک داراییهای سرمایهای یا عمرانی در نظر گرفته شده است.
با احتساب میزان برداشت از حساب ذخیره ارزی،استقراض خارجی و قراردادهای بیع متقابل،مجموع هزینههای ارزی که دولت در سال 82 انجام (به تصویر صفحه مراجعه شود) خواهد داد حدود 25 میلیارد دلار است.
بر اساس بودجه،قرار است امسال 8 هزار میلیارد ریال(حدود یک میلیارد دلار)اوراق مشارکت از سوی دولت برای طرحهای عمرانی مختلف انتشار یابد که ریز آن چنین است:طرحهای راه و ترابری،2000 میلیارد ریال،طرحهای منابع آب 1000 میلیارد ریال،دیگر طرحهای عمرانی جدید 2400 میلیارد ریال،و تکمیل (به تصویر صفحه مراجعه شود) طرحهای عمرانی 2600 میلیارد ریال.
قانون جلب مشارکت خارجی که در سال 81 تصویب شد افق در بودجه امسال بیشترین منابع به شرکتهای امور انرژی(نفت و گاز) اختصاص یافته و وزارت نفت از حیث دارا بودن شرکتهای دولتی رکوردشکنی کرده است روشنی را به روی تولید و اشتغال در کشور گشود.
در سال 1382 شمار شرکتهای مربوط به نفت و گاز 89 مورد است و بودجه این بخش به 135 هزار میلیارد ریال میرسد.
در بودجه 82 سیاستهایی جهت تسهیل واردات پیشبینی شده است تا از بروز مشکلات ناشی از سیاستهای درهای بسته که سالهای گذشته صدمات جبران ناپذیر بر پیکر تولید و تجارت کشور وارد آورده بود جلوگیری شود این سیاست که برای جلوگیری از قاچاق و بهتر شدن کیفیت محصولات داخلی در رقابت با محصولات مشابه خارجی و نیز همسویی با سیاستهای تعرفهای جهانی اتخاذ شده،دورنمای بهتری را نوید میدهد."