چکیده:
در پی برگزاری دو همایش بین المللی گذشته، استقبال چشمگیر استادان و پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی برای بررسی و موشکافی تحولات و دگرگونی هایی که هر دم ایران، منطقه و جهان را درگیر خود ساخته و دولت ها و کنشگران فرادولتی و فرودولتی را به تکاپو و چاره اندیشی انداخته است، همچنین همت کلیه دبیران و اعضای هیئت علمی ایرانی و غیرایرانی تارنمای تحولات جدید ایران و جهان، ما را بر آن داشت تا سومین همایش بین المللی را همچون گذشته بصورت مجازی طراحی و پیگیری کنیم. تجربه همایش مجازی در ایران و جهان تازگی دارد اما با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد جهانی و مشکلات موجود در روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران با برخی قدرتهای بزرگ و محدودیت های ناشی از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، به نظر این شیوه برگزاری همایش می تواند کاربردی تر و به جمع آوری مقالات و انتشار آنها کمک موثرتری بنماید. به ویژه که تعداد بیشتری از علاقمندان از گوشه و کنار جهان می توانند به این تارنما دسترسی داشته باشند و مقالات منتشر شده در آن را مطالعه و مورد استناد قرار دهند. محورها و موضوعات سومین همایش همچون گذشته به دو رکن اساسی تقسیم می شود: جدید بودن تحولات و ارتباط اینها با ایران. هر موضوعی که از نظر استادان و پژوهشگران در این دو قالب کلی جای گیرد از نظر برگزار کنندگان این همایش ارزشمند و مرتبط شناخته می شود. علاقمندان همچنین با ارسال پیشینه علمی خود می توانند موضوعات دیگری را نیز پیشنهاد کنند که با گرمی مورد استقبال قرار خواهد گرفت اما توصیه می شود به موضوعات و تحولات تاریخی پرداخته نشود مگر آنکه آثار آن بر وضعیت حاضر آشکار باشد و دیگر اینکه موضوعات مربوط به جهان خارج از ایران به نحوی با ایران مرتبط گردد و این ارتباط در موضوع اصلی بحث گنجانده شود. اهمیت این موضوع نه بدان خاطر است که ایران مرکز ثقل جهان یا در نقطه مرکزی جهان واقع باشد، بلکه بدین خاطر است که مرکزیت این همایش در ایران قرار دارد و برگزارکنندگان آن علاقمندند تا با همکاری پژوهشگران دیگر کشورها، ارتباط و پیوستگی امور و مسائل میان ایران و جهان پیرامون آن، شکافته شود و فرصتی فراهم گردد تا پژوهشگران غیر ایرانی با ایران و مردم آن آشناتر گردند. شاید کمتر کسی باشد که از ایران باستان و منابع سرشار نفت و گاز و اشراف آن بر گذرگاه استراتژیک خلیج فارس آگاه نباشد اما بی شک بسیارند کسانی که با اوضاع کنونی و تحولات پیاپی در این کشور و منطقه و جهان که ناشی از آن باشد ناآشنا هستند و این فرصتی است تا از نزدیک درباره تحولات مختلف جدید صورت گرفته در ایران و جهان، تاثیر و تاثر آن دو از/بر یکدیگر را مورد مطالعه قرار دهند و با ملاحظه جزئیات محورها و جدول زمانی همایش، نسبت به ارسال آثار ارزشمند خود اقدام فرمایند. لازم به تذکر است که مقالات برگزیده پس از ارزیابی، حداکثر تا یکسال پس از تاریخ برگزاری، در تارنمای همایش، تارنمای مرجع دانش به نشانی www.civilica.com بصورت الکترونیک منتشر خواهد شد و بر اساس تفاهمنامه همکاری با فصلنامه مطالعات سیاسی جهان اسلام، مقالات مرتبط در این فصلنامه نیز منتشر خواهد شد.
خلاصه ماشینی:
ir زبان همایش: فارسی و انگلیسی فراخوان اول در پی برگزاری دو همایش بین المللی گذشته، استقبال چشمگیر استادان و پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی برای بررسی و موشکافی تحولات و دگرگونی هایی که هر دم ایران، منطقه و جهان را درگیر خود ساخته و دولت ها و کنشگران فرادولتی و فرودولتی را به تکاپو و چاره اندیشی انداخته است، همچنین همت کلیه دبیران و اعضای هیئت علمی ایرانی و غیرایرانی تارنمای تحولات جدید ایران و جهان، ما را بر آن داشت تا سومین همایش بین المللی را همچون گذشته بصورت مجازی طراحی و پیگیری کنیم.
علاقمندان همچنین با ارسال پیشینه علمی خود می توانند موضوعات دیگری را نیز پیشنهاد کنند که با گرمی مورد استقبال قرار خواهد گرفت اما توصیه می شود به موضوعات و تحولات تاریخی پرداخته نشود مگر آنکه آثار آن بر وضعیت حاضر آشکار باشد و دیگر اینکه موضوعات مربوط به جهان خارج از ایران به نحوی با ایران مرتبط گردد و این ارتباط در موضوع اصلی بحث گنجانده شود.