چکیده:
سیمای شبانه، در واقع تصور مخاطب از شهر هنگام شب است. بخشی از طراحی منظر یک شهر است که شناخت و درک مبانی نظری آن می تواند در ارتقای کیفیت فضای شهری تاثیر گسترده ای داشته باشد. مقوله سیمای شبانه شهر باید به طور همزمان با طراحی های اولیه و برنامه ریزی های شهری مورد مطالعه قرار گیرد. شناخت ویژگی های شهر و سیمای شبانه آن، مطالعه نور و اثرات آن در محیط، تکنیک ها و اهداف نورپردازی و طراحی منظر شهری شامل اهداف عملکردی، زیبایی شناسانه و هویت بخشی و فعالیت های جمعی شهروندان و تاثیر آنها در شکل دادن به سیمای شبانه شهر به معماران منظر و مدیران شهری در طراحی و مدیریت کیفیت سیمای شبانه شهرها کمک می کند.
خلاصه ماشینی:
"بخشی از این منظر را فعالیتهای جمعی شهری در طول شب شکل میدهد و بخش دیگر را جنبههای بصری فضاهای شهری؛ که در هنگام شب زیر پرده تاریکی از نظرها پنهان شده و تنها با نورپردازی مصنوعی قابل رؤیت است، به نمایش میگذارد.
فعالیتهای شهروندان در طول شب به عنوان یکی از عوامل سیمای شهری، خود متأثر از سیاستگذاریهای مسئولین و مدیریت فضاهای شهری توسط آنها است که اگر بر اساس زمینههای تاریخی و مکانی شهر، شرایط بافت جمعیتی و با در نظرگرفتن جنبههای فرهنگی و باورهای اعتقادی آنها صورت پذیرد، میتواند منجر به ارتقای زیبایی، کارایی و هویت فضاهای شهری شود.
آنچه به عنوان نورپردازی در این فضاها شکل میگیرد فارغ از هرگونه نگاه عملکردی و هویتبخشی به محدوده است و نه تنها بستری برای فعالیتهای شهروندان به صورت برنامهریزیشده پدید نمیآورد؛ بلکه تنها به روشنایی عمومی فضا و روشنایی موضعی برخی عناصر شهری میپردازد."