چکیده:
بزرگداشت شهید بزرگوار آیتالله مطهری، در واقع تجدید عهدی است با روشنبینی دینی که همیشه، بهخصوص در این روزگار، سخت به آن نیازمندیم. روشنبینی و نواندیشی همهجا منشا اصلاح، پیشرفت و کمال جامعه بوده است و فقدان آن موجب انحطاط.روش این حکیم فرزانه در برخورد با مسائل مزبور، مصداق آیة کریمة «ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم بالتی هی احسن» (سوره نحل آیه ۱۲۵) بود. آنجا که احساس وظیفة شرعی میکرد، بدون ملاحظه وارد میشد و توجهی به حرف دیگران یا پراکنده شدن مریدان نداشت.نیاز امروز جامعة ما به امثال مطهری و اندیشههای مطهر، بهدلیل فراوانی جمعیت جوان جویای دانستن، تهاجم رو به تزاید فرهنگی، گسترة فعالیتهای سازمان یافته، التقاط، بدعت و تحجر مضاعف شده است. همین امر رسالت عالمان دین را سنگین میسازد. اکنون که جامعة ما نظام دینی را تجربه میکند، بهشدت نیازمند بینش روشن، اصیل و عمیق اسلامی است. استاد مطهری(ره) مظهر والای این روشنبینی بود و دریغ که اینک در میان ما نیست
خلاصه ماشینی:
"این سیر و سلوک فکری در رشتههای گوناگون علوم و معارف دینی، فلسفی و اجتماعی تا آخرین لحظات حیات پربار استاد مطهری بهصورتی خستگیناپذیر ادامه داشت و هر لحظه ایشان را به قلههای بلندتر معرفت میبرد و برای جامعة فکری و حوزههای دینی ثمرات شیرین و گاه بیمانندی نیز بهبار میآورد.
رسول اکرم(ص) مکرر در کلمات خویش به این نکته اشاره فرموده است که قرآن را به بینش مخصوص یک عصر و زمان محدود نکنید» (مطهری، مرجعیت و روحانیت: ۷۰).
مطهری و ملیتگرایی کتاب ارزشمند «خدمات متقابل اسلام و ایران» از جمله آثاری است که از یکسو گستردگی دانش و آگاهی کمنظیر استاد مطهری را نشان میدهد و از سوی دیگر، میزان دردآشنایی و تعهد، اندیشمندی، زمانشناسی و احساس مسئولیت یک متفکر پرهیزگار را در برابر سرنوشت کشور و ملت ایران و امت اسلامی حکایت میکند."