چکیده:
معلمان هر مدرسه حرف اول را در موفقیت ابعاد آموزشی و پرورشی میزنند. آنان با برقراری تعامل رفتاری و آموزشی با هم و با عوامل اجرایی، قافلة آموزش را بهطور احسن به پیش میبرند. معلمان با برنامهریزی مناسب، رعایت اصل الگویی، و بهکارگیری روشهای فعال تدریس و ارزشیابی، استفاده از وسایل کمک آموزشی، و بهکارگیری تکالیف تلفیقی و متنوع، با رعایت تفاوتهای فردی و یافتههای جدید علمی و فناوری، در آموزشوپرورش دانشآموزان میکوشند. بهطور کلی، معلمان به جای یاددادن، خود یادگیری را میآموزند، عشق به علم و ادب را در دانشآموزان افزایش میدهند، بچهها را تشنة دانش، بینش و معرفت میکنند و خلاصه برای یادگیری روشی فعال و پویا دارند
خلاصه ماشینی:
"بهطور کلی، معلمان به جای یاددادن، خود یادگیری را میآموزند، عشق به علم و ادب را در دانشآموزان افزایش میدهند، بچهها را تشنة دانش، بینش و معرفت میکنند و خلاصه برای یادگیری روشی فعال و پویا دارند .
ب. داشتن تفکر فلسفی: منظور از فلسفه در تدریس این است که معلم پرسیدن را به دانشآموزان بیاموزد و آنها را برانگیزد که نوترین و بهترین پاسخها را ارائه دهند و آنگاه با بررسی انتقادی، دانشآموزان را در بازبینی و اصلاح پاسخهای خویش کمک کند.
پ. آموزش تفکر و پژوهش: آموزش تفکر و پژوهش به دانشآموزان یعنی اینکه معلم در تدریس، از روش آموزش حافظهمحوری به سمت ایجاد تفکر علمی، پژوهشگری، خلاقیت، استدلال و تردید منطقی تغییر کند و این امر معلمی را میطلبد که خود به این روش پرورش یافته باشد.
ت. مجهز شدن به فناوری: معلم در سند چشمانداز تحول بنیادین کسی است که در رشتة خود کاملا متخصص و ماهر، و در تدریس به استفاده از فناوری آموزشی و اطلاعات و ارتباطات مسلط باشد.
در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، رعایت اخلاق، آشنایی با اصول تفکر فلسفی، آموزش روش تفکر و پژوهش به دانشآموزان و تسلط بر فناوری آموزشی و اطلاعات و داشتن نشاط و امید از ویژگیهای معلم محوری برای داشتن مدرسة صالح است.
یعنی منتظر این نباشد که مطلبی به او تحمیل شود تا آن را تدریس کند، بلکه باید خود با کمک فراگیرندگان به تولید علم بپردازد و تنها به محتوای کتاب درسی اکتفا نکند.
معلم مدرسة صالح باید روش تفکر، روش تجزیه و تحلیل و روش مطالعة صحیح را به دانشآموزان بیاموزد و خود نقش هدایتگری داشته باشد و به بحثهای علمی جهت بدهد."