خلاصه ماشینی:
"D. Clark ناشر:دانشگاه دارهام،مرکز مطالعات خاورمیانه و اسلامی،انگلستان،1969 ulniversity Of Durham,Centre For Middle Eastern and Islamic Studies,1969 پوزیتیویسم منطقی بیش از سایر شاخههای جغرافیا،جغرافیای شهری را تحت تاثیر قرار داد و جغرافیدانان شهری نگرش به قوانین علمی ار بیش زا اندیشهنگاری رعایت کرده و این نگرش را که سکونتگاههای انسانی و تحلیلهای علمی قابل پاسخگویی نیست به شدت رد کردند.
در پیشگفتار (preface) ضمن معرفی افراد گروه و نحوهء کار به اهداف اصلی این طرح مطالعاتی اشاره شده که عبارتند از: 1-بررسی مورفولوژی و تکامل شهر و مشکلات ناشی از رشد و مدرنیزاسیون شهر 2-بررسی کارکردهای شهر،نمایش چگونگی پراکندگی کارکردها در سطح شهر و تغییرات آنها و 3-بررسی روابط شهر و ناحیهاش فصل اول کتاب به مقدمه (introduction) اختصاص دارد.
در این فصل مکان کرمانشاه در سلسله مراتب شهری کشور طی دو سرشماری سالهای 1335 و 1345،وضعیت شهر در استان و میزان تراکم جمعیت در آن،موقع مکانی (ارتباطی)بر سر راه بین النهرین بودن،تکامل و تکوین چهارچوب سیاسی استان کرمانشاه مورد بحث قرار گرفته است و نهایتا در منطقهبندی شهری از منطقهبندی انتظامی(شهربان)استفاده شده است.
در فصل نهم به عنوان یک نمونه قابل توجه از صنایع جدید به بررسی«پالایشگاه»(شرکت ملی نفت ایران) (National Iranian oil company) پرداخته شده تاریخچهء تأسیس(از سال 1315)،علل مکانیابی آن، فعالیتهای اصلی و جانبی آن،تعداد پرسنل و اثرات آن بر شهر و رشد آن(مانند ایجاد کارخانه های سازمانی و کمک به ساخت مکانهای ورزشی)مورد بحث قرار گرفتهاند.
در این فصل کاربری اراضی پیرامونی بصورت کشت متمرکز و گسترده،باغات،قبرستانها، کورههای آجرپزی،زمینهای بایر و مخروبه مورد بحث قرار گرفتهاند و کاربریها داخل شهر به صورت مسکونی،مؤسسات عمومی دولتی،آموزشی،مساجد مشخص شده و نهایتا ارزش و قیمت زمین و سرقفلی مکانهای تجاری بررسی شده است."