چکیده:
پدیدههای مفهومی بسیاری در شبکهی مفهومی بشر در عصر حاضر برجسته و فعال شده است.مفاهیمی از قبیل،سرنوشت جمعی،خرد جمعی،هویت اجتماعی،ارادهی جمعی،مشارکت،کنشمندی،عدم تمرکز،هم اندیشی،همایش،همگرایی،همنوایی، همکاری،وفاق اجتماعی،موفقیت جمعی و...این همه نشانگر آن است که سرنوشت جمعیتها و اجتماعات بشری و بلکه سرنوشت جمعی بشر علاوه بر اراده الهی،به درک و فهم مشارکت اجتماعی و اقدام و عمل متناسب با آن بستگی تام و تمام دارد،ازاینرو آموزش مفاهیم مربوطه از دغدغههای آموزش جهانی میباشد.همچنین بسامدی مفاهیم و واژگان یاد شده در بالا،انگیزهی ما در پرداختن به مقولهی حیاتی مشارکت اجتماعی است.مقالهی حاضر و آثار قلمی ارسالی بعدی خوانندگان را به استقبال نشستهایم.
خلاصه ماشینی:
"مبانی نظری مشارکت مشارکت را نوعی کنش هدفمند در فرایند تعاملی بین کنشگر و محیط اجتماعی و در جهت نیل به اهداف معین و از پیش تعیین شده،تعریف کردهاند؛فرایندی که افراد جامعه به صورت آگاهانه، داوطلبانه و جمعی،با در نظر داشتن اهداف معین و مشخص که به سهیم شدن آنها در منابع اجتماعی منجر میشود،در آن شرکت میکنند[غفاری،0831:24].
بخش اعظم این توفیق بین المللی و اقتصادی مدیران تدابیر نظام آموزشی و ادارهی کشور به صورت مشارکت همگانی در امور گوناگون است.
لذا مشارکت مردم هم در مدارس دولتی که 5/8 درصد کل مدارس ابتدایی کشور را شامل میشود و هم در مدارس تحت حمایت دولت که به دست مسئولان غیر دولتی تأسیس و نگهداری میشوند صورت میگیرد و دولت به ازای هر دانشآموز، کمک هزینهای پرداخت میکند.
ایران:در ایران،این مشارکت به صورتهای متنوعی بروز کرده است که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:وقف،انجمن اولیا و مربیان جهاد مدرسهسازی،خیرین مدرسه ساز،مدارس غیر انتفاعی، مدارس نمونهی مردمی،شوراهای آموزش و پرورش.
گفتنی است که این افراد کمک مردم به آموزش و پرورش و مشارکت در ابعاد وسیع و گوناگون را از ضرورتها شمردهاند.
چرا که همهی امکانات این مدارس دولتی است و مردم فقط بخشی از هزینهی آن را تقبل میکنند که برای داوطلبان ثبت نام در این مدارس،هزینهی چندان بالایی نیست؛به ویژه این که به بعضی از دانش آموزان تخفیفهای مناسب نیز داده میشود و منافع شخصی در مدارس وجود ندارد.
پرداخت شهریه به این مدارس برای همه مقدور نیست و کلا جدا کردن دانش آموزان به ویژه براساس پایگاه اجتماعی و اقتصادی آنان،دور از انصاف است."