خلاصه ماشینی:
"فصل اول خصوصیات عمومی ماهیان را با عنوانهای تقسیمبندی ماهیان،ساختمان،ویژگیهای عمومی و رشد و عمر ماهیان بیان میکند که بهطور کلی به خصوصیات و اطلاعات جامعی در مورد ماهیان پرداخته که آگاهی از آنها برای کلیهی پرورش دهندگان و تولیدکنندگان محصو لات پروتئینی بسیار لازم و ضروری است تا با شناخت هرچه بیشتر و بهتر بتوانند به مقدار نسبتا خوبی در تولید دست یابند.
این فصل همهی عوامل مؤثر بر این ویژگیها (به تصویر صفحه مراجعه شود) را که آگاهی از آن برای هر پرورشدهند های لازم و ضروری است، بررسی کرده و در اختیار پرورشدهندگان قرار داده است.
فصل پنجم بیماریهای ماهیان را با این عنوانها مورد بحث قرار میدهد:عوامل مؤثر در بیماریهای ماهیان،مراحل آزمایش و تشخیص بیماریهای ماهیان،بررسی علائم و آثار ظاهری ماهیان بیمار،بررسی علائم و آثار داخلی ماهیان بیمار،معرفی بیماریهای شایع بین ماهیان،بیماریهای ایجادشده توسط قارچها،بیماری ناشی از قارچ ẓsaprolegniosisẒ ،بیماری ناشی از قارچ ẓBrsnchiomycosisẒ ،بیماری ناشی از قارچ ẓIchthyophenosisẒ ،بیماریهای ایجادشده توسط آلگها، بیماری ẓMucophilusisẒ ،بیماریهای حاصل از سوء تغذیه، کمبود انواع ویتامینها،کمبود آمینه اسیدها و پروتینها،مواد لیپیدی، عناصر معدنی،بیماریهای حاصل از تغذیهی زیاد از حد مواد غذایی، مسمومیتهای محیطی،بیماریهای باکتریایی،بیماریهای ویروسی، بیماریهای انگلی و روشهای درمان بیماریهای ماهیان."