چکیده:
سابقه و هدف : بهینه سازی اثرات مفید مکملهای اگزوژنیک در بهبود عملکرد ورزشی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تعاملی مکملهای الکارنیتین و کافئین بر متغیرهای فیزیولوژیک معادل با آستانه بی هوازی در مردان کاراته کار استان کرمان بود. مواد و روشها: پانزده کاراته کار نخبه در 4 جلسه مجزا و با فاصله زمانی یک هفته، یک آزمون فزاینده استاندارد را بعد از مصرف دارونما (250 میلی گرم لاکتوز)، کافئین (5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن)، الکارنیتین (3گرم ) و مصرف همزمان کافئین و الکارنیتین (3 گرم، 5 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) انجام دادند. نمونه خونی قبل از مصرف مکمل و بلافاصله بعد از اتمام هر آزمون جمع آوری شد. گازهای تنفسی در خلال آزمون اندازهگیری شد. متغیرهای ضربان قلب، اکسیژن مصرفی و بار کاری معادل با آن استخراج و بوسیله آزمون تحلیل واریانس مکرر بین کوششها مقایسه شدند. یافته ها: سطوح اسید چرب آزاد پلاسما (FFA) در انتهای آزمون و میزان تغییرات آن در حین تمرین در کوشش کافئین و ترکیبی نسبت به کوشش کنترل بطور معنی دار بالاتر بود (هر دو 05/0>p)، ولی سطوح تری گلیسرید پلاسما بین کوششها تفاوتی نداشت. بارکاری و اکسیژن مصرفی معادل با آستانه بیهوازی نیز در کوشش کافئین و ترکیبی نسبت به کوشش کنترل بطور معنی دار بالاتر بود (همه 05/0>p). سایر متغیرهای عملکردی تفاوتی بین کوششها را نشان نداد. مصرف ترکیبی کافئین و ال کارنیتین سبب بهبود اکسیژن مصرفی معادل با آستانه بیهوازی (11 در یرایر 17 درصد) و بار کاری معادل با آستانه بی هوازی (12در برابر 21 درصد) در مقایسه با مصرف کافئین به تنهایی شد، هر چند اختلاف متغیرها بین دو گروه معنی دار نبود. نتیجه گیری: مصرف کافئین میتواند با افزایش سطوح اسیدهای چرب سبب بهبود عملکرد استقامتی شود و این اثر ممکن است با مصرف توامان الکارنیتین تشدید گردد.
Background and Purpose: Optimization of positive effects of exogenous supplements on sports performance is very important. The aim of this study was to investigate the Synergistic effect of L-carnitine and caffeine supplements on physiological variables corresponding to anaerobic threshold (AT) in Kerman karate men. Methodology: Fifteen elite karate athletes performed a progressive standard test following placebo (250 mg Lactose), caffeine (5 mg/kg), l-carnitine (3 g), and caffeine and l-carnitine (5 mg/kg, 3 g) consumption in four sessions separated by one-week intervals. Blood sample was collected before supplement consumption and immediately after exercise. Respiratory gases were measured throughout the test. heart rate and oxygen consumption corresponding to AT were determined, and compared among trials by repeated measures analysis of variance. Results: End test values of plasma fatty acid (FFA) and its changes during exercise in caffeine and combined trial were significantly higher than those values in the control trial (both p Conclusion: Caffeine consumption can improve endurance performance through increasing fatty acid availability and this effect could be exacerbated by simultaneous consumption of L-carnitine.