چکیده:
سابقه و هدف: در قرآن کریم در آیات متعددی از چندین میوه سخن به میان آمده و حتی خداوند در سوره التین، به انجیر قسم فرمودهاند، که نشان از اهمیت میوه و نقش آنها در زندگی انسان دارد؛ لذا در این مطالعه به بررسی اثرات درمانی و نقش دو میوه، انجیر و زیتون بر روی سلامتی خواهیم پرداخت.
مواد و روشها: در مطالعه مروری حاضر، ۳۹ مقاله از پایگاههای الکترونیکی و یا موتور جستجوگر از جمله PubMed، Google Scholar و SID مورد بررسی قرار گرفته است.
یافتهها: نتایج مطالعات دانشمندان نشان داده که انجیر با خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود میتواند دارای اثرات درمانی مختلفی از جمله در دیابت، سرطان، عفونتهای میکروبی و محافظتی بر ارگانهای مختلف بدن داشته باشد. همچنین، زیتون هم با اثرات محافظتی خود و همچنین اثرات ضد ویروسی میتواند نقش مهمی را در برابر بیماریهای مختلف از خود نشان دهد، که نشان از توجه خاص خداوند کریم بر داشتن جسم سالم برای انسان میباشد.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که دو میوه انجیر و زیتون دارای ترکیباتی هستند که میتوانند سلولهای بدن را در مقابل بیماریهای مختلف محافظت نمایند، که نشاندهندهی توجه دین اسلام و اهمیت سلامت جسم در آن است.
Background and aim: In the Holy Qur'an, many fruits are mentioned in several verses, and even God swears by figs in Surah Al-Tain, which shows the importance of fruits and their role in human life. Therefore, the aim of this study was to investigate the therapeutic effects and role of two fruits, figs and olives, on health.
Materials and methods: In the present review study, 39 articles from electronic databases or search engines such as PubMed, Google Scholar, and SID were reviewed.
Findings: The results of scientists' studies have shown that figs can have various therapeutic effects due to their antioxidant and anti-inflammatory properties, including diabetes, cancer, microbial infections, and protective effects on various organs of the body. Moreover, olive with its protective and antiviral effects can play an important role in the treatment of various diseases, indicating the special attention of Almighty God for a healthy human body.
Conclusion: The present study has indicated that two fruits, fig and olive, contain compounds that can protect body cells from various diseases, suggesting that Islam attaches great importance to the health of the body.
خلاصه ماشینی:
نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که دو میوه انجیر و زیتون دارای ترکیباتی هستند که میتوانند سلولهای بدن را در مقابل بیماریهای مختلف محافظت نمایند، که نشاندهندهی توجه دین اسلام و اهمیت سلامت جسم در آن است.
© The Author(s) Publisher: Babol University of Medical Sciences مقدمه قرآن کریم، کتاب ما مسلمانان، از سوی پروردگار بر پیغمبر اسلام، حضرت محمد (ص)، نازل شده است که دارای 114 سوره میباشد و در هر سوره مطالبی برای بندگان ذکر شده، که میتوان به مسائل توحیدی، معاد، نبوت، عبرتآموزی و ...
زیتون با اسم علمی Olea europaea (4) دارای خواص بسیار عالی بوده که سرشار از چربیهای اشباعنشده سالم میباشد (5 و 6) و حاوی ویتامینها، فنولها، فلاونوئیدها و مواد معدنی مناسب بدن میباشد (7).
در مطالعهای دیگر نشان داده شده که زیتون دارای خواص محافظتی در عصب بوده و برای مهار مرگ سلولهای عصبی در بیماران مبتلا به پارکینسون ممکن است دارای اثرات مفیدی باشد و از طرفی دیگر، میتواند باعث پیشگیری از مرگ نورونهای دوپامینرژیک شود (30).
Journal of Current Research in Food Science.
Health Effects of Phenolic Compounds Found in Extra-Virgin Olive Oil, by-Products, and Leaf of Olea Europaea L.
Antioxidant Activity and Hypolipidemic Effect of Ficus Carica Leaf and Twig Extracts in Triton WR-1339-Induced Hyperlipidemic Mice.
The Neuroprotective Effects of Hydro-Alcoholic Extract of Olive (Olea europaea L.
Oleuropein, the Main Polyphenol of Olea europaea Leaf Extract, Has an Anti-Cancer Effect on Human BRAF Melanoma Cells and Potentiates the Cytotoxicity of Current Chemotherapies.
The Role of Spirituality in Mental Health during COVID-19 Pandemic: A Review Study.