خلاصة:
(DEA) است. به این منظور بعد از تکمیل پرسشنامه در سال 1388 برای واحدهای منتخب جوجه گوشتی، انواع کارایی شامل کارایی فنی، تخصیصی، اقتصادی و کارایی مقیاس اندازه گیری شد. میانگین کارایی فنی کل تولیدکنندگان 88 درصد محاسبه شد که نشاندهنده این است که واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان فارس بدون افزایش ظرفیت خود و با استفاده از امکانات-موجود و در دسترس و در صورت اعمال برنامه ریزی بهتر می توانند خروجی خود را تا 12/0 افزایش دهند. همچنین نزدیک به 57 درصد واحدهای نمونه دارای کارایی فنی کل بالاتر از رقم میانگین بوده اند. متوسط کارایی مقیاس و کارایی مدیریتی واحدهای منتخب به ترتیب 91/0 و 80/0 به دست آمد که نشان می دهد واحدهای مرغداری گوشتی استان فارس هم به لحاظ مقیاس و هم به لحاظ مدیریت، دارای فضای خالی (با فرض ثابت بودن سایر شرایط) هستند. با مقایسه کارایی فنی کل و مقیاس این نتیجه حاصل شد که بهره برداران به اندازه فعالیت بهینه دسترسی دارند ولی از نظر تولید دارای اختلاف بسیار با هم هستند. همچنین میانگین کارایی تخصیصی و کارایی اقتصادی برای مرغداران به ترتیب حدود 74 و 65 درصد به دست آمد. به علاوه، نتایج حاصل از مقایسه میانگین مصرف واقعی و مطلوب نهاده ها در گروه مورد بررسی نشان می-دهد که در اکثر واحدهای منتخب، مصرف نهاده دان در حد قابل قبولی (بهینه) قرار ندارد و بنابراین، لزوم توجه به این مسئله در جهت افزایش کارایی واحدهای پروش جوجه گوشتی آشکار می شود.