خلاصة:
در این تحقیق انتقال قیمت از بازارهای جهانی به بازار داخلی در مورد محصولات گندم ، جو و برنج بررسی شده است. برای این منظور کشش جانشینی میان محصولات وارداتی با محصولات تولید داخل(کشش آرمینگتون ) با استفاده از روش حداکثرسازی آنتروپی برآورد شدهاند . همچنین دادههای سالیانه مربوط به سالهای 1371 تا 1388 مورد استفاده قرار گرفته شده است. به علاوه در این تحقیق از سه مدل بهمنظور محاسبه این کشش استفاده شده است، مدل اول حداقل مربعات، الگوی دوم یک الگوی تطابق جزئی و الگوی سوم نیز الگوی تصحیح خطای برداری که برآورد این سه مدل با استفاده از روش حداکثرسازی آنتروپی انجام پذیرفته شده است. نتایج حاکی از آن است که کشش آرمینگتون در بلندمدت بسیار بیشتر از این کشش در کوتاه مدت است به این معنی که نوسان قیمتهای جهانی در بلندمدت بیشتر از کوتاه مدت به بازار داخلی این محصولات انتقال مییابد. همچنین کشش مذکور در مورد محصول گندم در تمامی مدلها چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت مثبت بوده، درحالیکه در مورد محصول جو و برنج این مسئله صادق نیست. طبقهبندی JEL:P22,C61
This paper analyzes the price transmission from international to domestic wheat، barely and rice markets. For this purpose، elasticities of substitution between imported and domestically produced goods were estimated by using maximum entropy approach. The annual time series from 1992 to 2009 were used. Also in this study three model specifications to estimate elasticity were used. The three methods were ordinary least squares، partial adjustment and error correction mechanism. Maximum Entropy approach was applied for specification of these models. The results showed that the long run elasticity was more than short run implying that the long run effect of world price on domestic prices was more than short run.
ملخص الجهاز:
"بنابراین هدف از این تحقیق ، پاسخ به این سوال است که آیا افزایش قیمت در بازار جهانی محصولات کشاورزی تاثیر بر قیمت مواد غذایی در داخل کشور داشته است ؟ به عبارتی در این تحقیق ، مسئله ی مورد نظر بررسی انتقال قیمت جهانی منتخبی از محصولات کشاورزی(گندم ، جو و برنج ) وارداتی به کشور، بر قیمت های داخلی است که برای این منظور از روش حداکثرسازی آنتروپی که یک روش جدید در برآورد رگرسیون ها است ، استفاده گردید.
در نهایت سومین مدل که کشش آرمینگتون بر اساس آن تعیین میگردد الگوی تصحیح خطای برداری است (گالاوای و همکاران ٢٠٠٣ و کاپوشینسکی ١٩٩٩) برای این منظور خواهیم داشت که : (8) که در اینجا: ٢ کشش آرمینگتون در کوتاه مدت ١ (SAE) کشش آرمینگتون در بلندمدت ٢ (LAE) حال به منظور برآورد هریک از رگرسیون های فوق از روش حداکثرسازی آنتروپی استفاده میگردد.
با این حال نتایج به دست آمده در مورد کشش آرمینگتون گندم حاکی از آن است که محدوده ی این کشش در سه مدل برآوردی در کوتاه مدت بین ٠/٢٨ تا ١/١٦ تغییر یافته و در بلندمدت نیز در مدل های تطبیق جزیی و تصحیح خطای برداری برابر با ٣/٢٧٢ و ٢/١٦ خواهد بود."