خلاصة:
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر زنیان بر عملکرد سرم خون جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش از ٣٥٠ قطعه جوجه یک روزه راس ٣٠٨ در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ٥ تیمار و ٥ تکرار که به هر تکرار ١٤ جوجه اختصاص یافت ، استفاده شد. در طول دوره ٤٢ روزه آزمایش ، جوجه ها از سه جیره که بر اساس احتیاجات غذایی راس به شکل آردی، تهیه شده بود، به صورت آزاد استفاده کردند. اندازه گیری مصرف خوراک، اضافه وزن ، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره ی پرورش محاسبه گردید. بیشترین میانگین افزایش وزن در دوره رشد مربوط به تیمار ٥ گرم در کیلو گرم زنیان بود این اختلاف از نظر آماری معنی دار شد (٠٠٥>P ). بهترین ضریب تبدیل غدایی در کل دوره آزمایش مربوط به تیمار شاهد وکمترین مربوط به تیمار ٢٠ گرم در کیلو گرم زنیان بود (٠٠٥>P). به طور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد که اضافه کردن سطح ٢٠ گرم در کیلو گرم زنیان به جیره غذایی، باعث بهبود عملکرد جوجه های گوشتی گردید.
ملخص الجهاز:
"همچنین با استفاده از جدول مقایسه میانگین (٣)، بیشترین وزن بدن در٢٨ روزگی مربوط به تیمار٢٠ گرم در کیلوگرم پودر زنیان و کمترین وزن بدن در تیمار شاهد مشاهده شده و این اختلاف معنی دار بود (٠٠٥>P).
*معنی دار سطح ٥% (٠٠٥>P) ** معنی دار در سطح ١% (٠٠١>P) *** معنی دار در سطح ١% (٠٠٠١>P) جدول (٧) مقایسه میانگین تاثیر سطوح مختلف پودر گیاه زنیان برمیانگین ضریب تبدیل غذایی دوره های آزمایش تیمار ١٤-٠ ٢٨-١٤ ٤٢-٢٨ کل شاهد 1/37 ± 0/03 1/81 ± 0/04 a 2/36 ± 0/10 1/74 ± 0/04 a ٥ گرم در کیلو گرم زنیان ٠/٠٣ ± ١/٣٠ 2/38 ± 0/07 1/60 ± 0/05 b 1/75 ± 0/02 ab ١٠ گرم در کیلوگرم زنیان ٠/٠٣ ± ١/٣٠ 2/30 ± 0/09 1/62 ± 0/04 b 1/72 ± 0/01 bc ١٥ گرم در کیلوگرم زنیان ٠/٠٣ ± ١/٣٠ 2/22 ± 0/04 1/63 ± 0/02 ab 1/72 ± 0/01 bc ٢٠گرم در کیلوگرم زنیان ٠/٠١ ± ١/٢٨ 2/18 ± 0/06 1/58 ± 0/04 b 1/67 ± 0/02 c abc :در هر ستون میانگین های دارای حروف متفاوت اختلاف معنیداری از یکدیگر در سطح ٥ درصد دارند(٠٠٥>P) بحث و نتیجه گیری مصرف خوراک بر اساس تحقیقات انجام شده ، گیاهان دارویی، اثرات مثبتی بر مصرف خوراک جوجه ها میگذارند ، در تحقیقی که کاسی(٢٠٠٨)، انجام داده است ، سطح ١% رزماری باعث افزایش معنی داری در مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی شده است ."