"علاوه بر حضور و شرکت استادان و محققان ایرانی -که به ایراد سخن میپرداختند- استادان و محققان دیگر کشورها نیز به ارائه مقاله پرداختند که ذیلا به خلاصهء بعضی از آنها اشاره میشود: *مرزهای بین المللی و جهان اسلام پروفسور جرالدبلیک-«دانشگاه دارهام انگلستان» وی در این مقاله راههایی که مرزهای زمینی بین المللی توسط قدرتهای اروپایی بر جهان اسلام تحمیل شده را مورد بررسی قرار داد و بعضی اشارات جغرافیای سیاسی منتج از نوع شبکهبندی مرزی را تشریح نمود.
ما دربارهء سوژههای بسیاری با هم بحث کردیم مثلا یکی از موضوعات که دربارهء آن صحبت کردیم، جمهوریهای تازه استقلال یافته شوروی سابق بود که در حال حاضر در یک مرحله حساس هستند و باید به خانوادهء اسلام برگردند و این مسئله خیلی مهم است و درباره مسائل دیگر مانند افغانستان و یوگسلاوی و امثالهم هم بحث شد و اینکه ما در حال حاضر شاهد یک نوع جنگ صلیبی هستیم،بنابراین به یک برنامه وحدت بخش نیاز داریم که به ما برای ادامه مبارزه کمک کند.
*شما سینمای کشورهای عربی را چگونه ارزیابی میکنید و چرا این کشورها،سینماگران جهانی ندارند و اگر دارند،بسیار محدود است؟ *من درباره سینمای عرب اطلاعات وسیعی ندارم و فکر نمیکنم که عادلانه باشد دربارهء این سینما قضاوت کنم،ولی سینمای عرب،یک سینمای محلی است، همانطور که سینمای ایتالیا،فرانسه، ژاپن،سینمای محلی هستند و چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم، سینمای بین المللی،سینمای آمریکاست.
بهترین آنها همین عوامل بین المللی هستند و نمیدانم چرا نباید از آنها استفاده کنم و اگر بتوانم،ادامه خواهم داد و اینکه یک فیلمساز با چه کسی کار کند،تصمیمی است که فقط خود فیلمساز باید بگیرد و بستگی دارد به زمان و اینکه چه چیزی برای او بهترین خواهد بود."