خلاصة:
گردشگری در چند دهة اخیر محرکهای مهم در عصر رقابتپذیری شهرها در سطح جهان محسوب میشود که بهشکلی ویژه به آن توجه شده است. در کشور ایران، جاذبهها و موقعیتهای گردشگرپذیر فراوانی وجود دارند که در شرایط کنونی، برنامهریزی جامع و کارآمدی برای آنها صورت نگرفته است؛ برای مثال، در شهر مریوان، با وجود جاذبههای گردشگری گوناگون، اقداماتی سازنده در حوزة برند گردشگری آن انجام نشده است. در این زمینه باید به ارزش ویژة برند مقصد گردشگری توجه شود. مؤلفهها و شاخصهای گوناگونی، ارزش ویژة برند مقصد گردشگری را تشکیل میدهند که روابط و اثرگذاری آنها در محدودة مطالعاتی مشخص نیست؛ از اینرو پژوهش کاربردی حاضر بهدنبال پاسخگویی به این پرسش است که میان مؤلفههای کلیدی سازندة ارزش برند مقصد گردشگری چه رابطهای وجود دارد و اثرگذاری آنها چگونه است. بهمنظور بررسی روابط میان مؤلفههای پژوهش، از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی در نرمافزار Smart-PLS استفاده شد. براساس نتایج، ضریب اثر مستقیم کیفیت ادراکشده بر آگاهی از برند 326/0، آگاهی از برند بر وفاداری 326/0، تصویر برند بر وفاداری 649/0 و تصویر برند بر آگاهی از برند 662/0 است. ضریب اثر غیرمستقیم تصویر برند بر وفاداری 215/0 و کیفیت ادراکشده بر وفاداری نیز 106/0 است. بیشترین میزان اثر کل (864/0) در مدل ساختاری مربوط به مؤلفة تصویر برند است. تصویر برند و کیفیت ادراکشده با ضریب اثر کل 326/0 و 864/0 بهصورت مستقیم و غیرمستقیم، 92/0 و 93/0 درصد از کل واریانس مؤلفة آگاهی از برند و وفاداری را پیشبینی میکنند.
Marivan city is a notable example; although there are various touristic destinations in Marivan, no effective practices have been done in the area of its brand equity. Regarding, focus on the brand equity of tourism destination is of the most importance. Several ingredients and indices form the brand equity that their impression and correlations are still in doubt in the studied area. Thus, the present paper aims to answer the question of what is the link between the key ingredients of tourism destinations and their impressions. The research is applied research in terms of goal. Therefore, a structural equation modeling (SEM) technique by means of a partial least square orientation was carried out using Smart-PLS to examine the link between the research ingredients. Results show the coefficients of direct effect of perceived quality on brand awareness, brand awareness on loyalty, brand image on loyalty and brand image on awareness was 0.326, 0.326, 0.649 and 0.662, respectively. Moreover, the coefficient of the indirect effect of brand image on loyalty as well as perceived quality on loyalty were 0.215 and 0.106, respectively. With regard to the given structural modeling, the most total effect, 0.864, was found for the brand image. Brand image and perceived quality, with total effect coefficient of 0.326 and 0.864, respectively, directly and indirectly, anticipate 0.92.5 and 0.92.9 (%) of the total variance of brand awareness and loyalty. The effective solutions have been suggested to improve the situation of brand equity at Marivan.