ملخص الجهاز:
علاوه بر این، بسیاری از مفاهیم اساسی نظریه آدلر، از جمله تأکید بر بیهمتابودن افراد، درهمتنیدگی اجتماعی، و تلاش برای رسیدن به هدفها به شیوههای متفاوت به منظور کمک به دانشآموزان به کار گرفته میشوند(ناصحی و رئیسی، 1386).
مفاهیم نظریه آدلر میتواند به مشاوران مدرسه برای مفهومسازی نیازهای رشدی دانشآموزان، تعیین هدفها برای رفع این نیازها، و حمایت از دانشآموزان در فرایند رشد کمک کند.
در مدرسه علاقه اجتماعی برای دانشآموز به عنوان تجربه احساس تعلق توسط او و اینکه چگونه ممکن است این موضوع در زمره هدفهای او ابراز شود، تعریف میشود.
به منظور دستیابی به این هدفها، مشاوران مدرسه میتوانند از چهار مرحله مشاوره آدلری برای کمک به دانشآموزان استفاده کنند:ایجاد رابطه: کار با دانشآموز مبتنی بر یک احساس مراقبت عمیق، مشارکت و دوستی است.
در این بخش توضیحات مختصر مربوط به 9 فن مشاوره آدلری ارائه میشود که مشاور مدرسه میتواند متناسب با سن و سطح رشدی دانشآموز، از این فنون استفاده کند (ودینگ و همکارش، 1396).
پرسشگری: روشی است که مشاور مدرسه به منظور کمک به دانشآموز برای تجسم اینکه آینده چقدر متفاوت خواهد بود، و زمانی که مشکل دیگر وجود ندارد، از آن استفاده میکند.
دکمه فشار: این فن نوعی عمل تصویریسازی ذهنی است که مشاور مدرسه میتواند از آن به منظور کمک به دانشآموزان برای اعمال کنترل درونی بر احساسات خود، به وسیله کنترل افکارشان، استفاده کند.
مشاوران مدرسه با استفاده از نظریه آدلر قادر به توانمندسازی دانشآموزان برای کنترل سرنوشت خود و ارزیابی علل خاص رفتارهایشان هستند.
Counseling and psychotherapy: An integrated, individual psychology approach (3rd ed.
Port Townsend, WA: Adlerian Psychology Associates.