خلاصة:
هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اسانس گیاه زنیان و کارتنوئید آستاگزانتین بر رشد قارچهای آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس و آفلاتوکسین_B1 تولیدی آنها میباشد. روش انجام کار بدین صورت انجام شد که اسانس سه اکوتیپ شیراز، نیشابور و هند به کمک روش تقطیر با آب و دستگاه کلونجر گرفته شد و پودر آستاگزانتین از شرکت سیگما تهیه گشت. اثر ضد قارچی اسانس و آستاگزانتین و فرم ترکیبی اسانس و آستاگزانتین بر روی دو گونه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس بررسی شد. میزان آفلاتوکسین_B1 با HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که اسانس اکوتیپ شیراز و هند در غلظتهای 250 میکروگرم بر لیتر و اکوتیپ نیشابور در غلظت 125 میکروگرم بر لیتر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و اسانس هر سه اکوتیپ در غلظت 250 میکروگرم بر لیتر علیه قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس مهارکنندگی کامل را داشتند. آستاگزانتین و فرم ترکیبی آن با اسانسها مهارکنندگی بر روی رشد قارچ نداشتند. اسانسها و فرم ترکیبی آستاگزانتین و اسانسها باعث مهار 100 درصد آفلاتوکسین_B1 شدند. با توجه به نتایج، با وجود خاصیت قوی آنتی اکسیدانی آستاگزانتین، ترکیب زنیان و آستاگزانتین میتواند به عنوان مکمل غذایی ضد سرطان مطرح شود که از رشد قارچهای توکسین زا بر روی مواد غذایی خصوصا مغزها ممانعت به عمل آورد. اسانس هر سه اکوتیپ گیاه زنیان به طور قابل ملاحضهای از رشد قارچها و تولید آفلاتوکسین_B1 جلوگیری کردند در حالی که فرم ترکیبی آستاگزانتین و اسانسها تنها از تولید آفلاتوکسین از دو گونه قارچ جلوگیری به عمل آورد.
The aim of this study was to evaluate the effect of essential oil and Astachanthine caratenoids on the growth of
Aspergillus flavus and Aspergillus parasitticus and Aflatoxin B1 produced by them. The method of doing this
was that the essential oil of Shiraz, Neyshabur and India was extracted by water distillation and Klevenger
apparatus and astaxanthin powder was prepared from Sigma Company. The antifungal effects of essential oil and
astaxanthin on the Two species of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus were evaluated. Aflatoxin B1
was evaluated by HPLC. The findings of this study showed that the essential oil of Shiraz and India ecotypes at
250 μg / L concentrations and Neishabur ecotype in 125 μg / ml against Aspergillus flavus and essential oil of all
three ecotypes at a concentration of 250 μg / L against the Aspergillus parasiticus fungus Astaxanthin and its
combined form with essential oils had no inhibitory effect on fungal growth. The essential oils and the
combination of astaxanthin and essential oils combined with 100% aflatoxin-B1 containment. According to the
results, despite the strong antioxidant properties of astaxanthin, the combination of Trachyspermum ammi and
astaxanthin can be considered as an anticancer food supplement that results in the growth of toxin fungi It
prevents food, especially the brain. The essential oil of all three plant ecotypes significantly inhibited the growth
of fungi and production of aflatoxin B1, while the combination of astaxanthin and essential oils only prevented
the production of aflatoxin from two species of fungi.
ملخص الجهاز:
آستاگزانتین در درمان بیماری های قلبی، تقویت کننده سیستم ایمنی، بیماری های خود ایمنی مانند مالتیپل اسکلروزیس، آرتر 14 52" Text="Helicobacter pylori"/> 15 o="53" Text=" 16 "54" Text="Lignell & Bottiger"/>"54 Aspergillus flavus Aspergillus parasiticus Fani makki & et al Liu & Wu Wills & et al Gupta & et al Chahal & et al Dubey & kashayap Hematococcus pluvialis Dunaleilla salina Phaffia rhodozyma Higuera-Ciapara & et al Ranga rao & et al Helicobacter pylori Wang & et al Lignell & Bottiger 3- روش تحقیق 1-3- تهیه مواد و استخراج اسانس: پودر آستاگزانتین به مقدار 50 میلی گرم با کد A3236 از شرکت سیگما تهیه شد.
(بابایی و دیگرا Deabes & et al Teniola & et al 4- یافتههای تحقیق 1-4- نتایج مربوط به دیسک فیوژن: هر سه اکوتیپ اسانس گیاه زنیان بر روی قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس هاله ی عدم رشد بیشتر از 10 سانتی متر داشتند.
اگرچه آستاگزانتین به تنهایی و فرم ترکیبی آن با اسانس گیاه زنیان اثر سینرژیسمی در رشد قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس ندارند اما دارای اثر سینرژیسمی در عدم تولید آفلاتوکسین-B1 از دو قارچ می باشند.
Comparison of the effects of Trachyspermum ammi and Astaxanthin essential oil on growth and production of aflatoxin-B1 from Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus Shaghayegh Rezaei sefat 1, Mohaddeseh Larypoor 2*, Fariba Sharifnia3 1* M.
The antifungal effects of essential oil and astaxanthin on the Two species of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus were evaluated.