خلاصة:
پیشرفت سریع فناوری و نیاز دانشجویان به ایجاد انعطاف و راحتی در آموزش، دانشگاهها را ملزم به ایجاد تغییراتی در روشهای آموزشی سنتی نموده است. روش آموزشی ترکیبی که از امکانات فناورانه آموزش الکترونیک و مزایای اجتماعی روش سنتی بهره میبرد، پاسخی به این نیاز است. این پژوهش، با هدف مقایسه رضایتمندی دانشجویان از آموزش ترکیبی و آموزش سنتی درس حسابداری میانه1، سعی در بررسی یک روش نوین در آموزش حسابداری دارد. در این پژوهش شبهآزمایشی، 142 دانشجو از دانشگاههای مختلف در گروههای آزمایش و کنترل قرار گرفتند. محتوای الکترونیک استفاده شده در روش ترکیبی پیش از نیمسال اول تحصیلی 99-98 توسط محقق آماده و پیادهسازی شد. پس از آموزش به روشهای ترکیبی و سنتی، در پایان نیمسال، بوسیله پرسشنامهای که پایایی و روایی آن مورد تأیید قرار گرفت، رضایتمندی دانشجویان از زیرمقیاسهای نحوه برگزاری و ویژگی جلسات، ارتباطات دوره، فیلمهای آموزشی و محتوای درس سنجیده شد. دادهها از طریق آزمون t مورد مقایسه قرار گرفت. براساس یافتههای پژوهش، رضایتمندی دانشجویان از روش ترکیبی نسبت به روش سنتی تفاوتی نشان نداد. این پژوهش پیش از همهگیری ویروس کرونا و الزام دانشگاهها به آموزش الکترونیکی انجام شد. با استفاده از نتایج این پژوهش دانشگاهها میتوانند در دوران پسا کرونا برای آموزش حسابداری برنامهریزی بهتری داشته باشند.
The rapid advancement of technology and student needs for flexibility and convenience in education, have required universities to make changes to traditional teaching methods. The blended learning method, which uses the technological facilities of E-learning and the social benefits of the traditional learning, is a solution to meet this need. This study, with the aim of comparing students' satisfaction of blended and traditional education of Intermediate accounting 1, tries to introduce a new method for accounting education. In this quasi-experimental study, 142 students from different universities are divided into experimental and control groups. The electronic content used in the blended method is prepared and implemented by the researcher before the first semester of the 99-98. After teaching in blended and traditional methods, at the end of the semester, students' satisfaction of the manner and characteristics of meetings, course communication, educational videos and lesson content is measured by a reliable and valid questionnaire. Data is analyzed through T-test. According to the research findings, the satisfaction of students in the two groups is not significantly different. This research is conducted before the coronavirus epidemic and the requirement of universities for E-learning. Using the results of this study, universities can have better planning for accounting education in the post-corona era.
ملخص الجهاز:
پس از آموزش به روش هاي ترکيبي و سنتي، در پايان نيم سال ، بوسيله پرسشنامه اي که پايايي و روايي آن مورد تأييد قرار گرفت ، رضايتمندي دانشجويان از زيرمقياس هاي نحوه برگزاري و ويژگي جلسات ، ارتباطات دوره ، فيلم هاي آموزشي و محتواي درس سنجيده شد.
Grabinski, Kedzior, Krasodomska & Herdan 4.
Djajadikerta, Trireksani, Ong, Roni, Kazemian, Zhang, & Wahyuningrum 5.
Delaney, McManus, Darwin & Ng 2.
Fortin, Viger, Deslandes, Callimaci & Desforges 3.
Gerdprasert, Pruksacheva, Panijpan & Ruenwongsa 8.
Venkatesh, Rao, Nagaraja, Woolley Alele & Malau-Aduli 2.
Darayseh, Waples & El-Foul 3.
Derstine, Emig & Grant 4.
در اين پژوهش از حل تمرين درس حسابداري ميانه (١) براي پياده کردن روش هاي مورد بررسي استفاده شد و در روش ترکيبي، حل تمرين دانشجويان در محيط مجازي انجام شد تا استقلال عمل و خود هدايتگري آنها تقويت شود.
از آنجايي که در اين پژوهش براي آموزش درس حسابداري ميانه (١) به دو گروه آزمايش و کنترل از محتواي درسي يکساني استفاده شد و تفاوت اين دو گروه در جلسات حل تمرين آنها بود، بنابراين سؤال فرعي پژوهش آن است که "آيا رضايتمندي دانشجويان از محتواي درس در روش ترکيبي تفاوت معناداري با روش سنتي دارد؟".
The effect of online review exercises on student course engagement and learning performance: A case study of an introductory financial accounting course at an international joint venture university.
Feelings of satisfaction in mature students of financial accounting in a virtual learning environment: an experience of measurement in higher education.
The Effect of a Blended Teaching Method on Student Performance and Satisfaction in a First Accounting Course in Higher Education.