خلاصة:
تلفات موادغذایی باعث هدر رفت منابع مورد استفاده در تولید مانند زمین، آب و انرژی است. کاهش تلفات و ضایعات موادغذایی منجر به بهبود وضعیت اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و اخلاقی شده و به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) نزدیک می شود. هدر رفت ضایعات موادغذایی )گیاهی و دامی( از زمان برداشت محصول، کشتار دام، صید آبزیان تا سطح خرد هفروشی و مصرف رخ میدهند. طبق گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در سال 2019 درخصوص ضایعات موادغذایی، تلفات غذا از مزرعه شروع می شود که به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام به زنجیره غذایی انسان صورت م یگیرد به این معنی که برای جلوگیری از شیوع برخی بیمار یهای پرخطر، مقدار زیادی از محصولات گیاهی و دامی آلوده معدوم می شود. با این حال، افزایش اقدامات کنترلی در مزرعه توصیه می شود. امروزه برنامه های نظارتی پسماندهای غذایی در اتحادیه اروپا و بریتانیا به شدت به سمت بهبود برچسب گذاری موادغذایی با هدف کاهش ضایعات موادغذایی در سطح خرده فروشیها و چگونگی مصرف پیش م یرود. افزایش ماندگاری محصول بدون به خطر انداختن ایمنی موادغذایی، فرصتی را برای خرده فروشان فراهم م یکند تا جریان محصول را به طور موثرتری مدیریت کنند. لذا پیشنهاد میشود بازنگری در مقررات ایمنی موادغذایی به منظور شناسایی مقرراتی که برای محافظت از سلامت انسان اجباری نیستند و منجر به ضایعات غیرضروری موادغذایی می شوند، صورت گیرد. موادغذایی تولیدی که مصرف نم یشود یا هدر می رود منجر به انتشار غیرضروری د یاکسیدکربن و درنهایت افزایش گازهای گلخانه ای می شود. تلفات محصولات کشاورزی، تاثیر مستقیم و منفی بر درآمد کشاورزان دارد. با توجه به اینکه مصر فکنندگان و بسیاری از خرده مالکان در حاشیه ناامنی غذایی زندگی م یکنند، کاهش تلفات موادغذایی م یتواند تاثیر فوری و قابل توجهی بر معیشت آن ها داشته باشد. با توجه به حجم زیاد هدر رفت موادغذایی، انجام سرمایه گذاری های سودآور که منجر به کاهش زیان های وارده شود، می تواند کیی از را ههای کاهش هزینه غذا نیز باشد.