خلاصة:
سرطان یکی از جمله امراض خاص و یکی از علل اصلی مرگومیر در ایالات متحده، افغانستان و در سراسر جهان بوده، که در آن یکی از سلولهای بدن به خاطر عوامل مختلفی مانند مواد رادیو اکتیف سمی و کیمیاوی به طور غیرطبیعی رشد میکند و در نهایت حجرات توموری سرطانی را ایجاد مینماید، که ممکن به دیگر قسمتها سرایت نماید. بنا بهتر است تا با استفاده از موادهای غذایی ضد سرطان، بخصوص سبزیجات و میوهها در جنب وقایه کیمیایی سرطان با ترکیبات فیتوشیمی طبیعی که یک استراتژی نوظهور برای کنترول، به تاخیر انداختن یا درمان سرطان است، میتوان از بروز آن جلوگیری نمود. هدف در این مقاله تحقیقی، بررسی نقش میوهها و سبزیجات در کنترول سرطان می باشد. میتود کار مقاله به شیوه Retrospective یا کتابخانه ای یا به شکل مشاهده ای (observational بوده که با استفاده از کتب و ژورنالهای علمی طبی و انترنت جمعآوری و ترتیب شده است. در نتیجهگیری از این تحقیق دریافت گردید که در کل کسانیکه از غذاهای ویتامین دار، سبزیجات و میوه ها بیشتر استفاده میکنند. بر عکس آنهایی که از چنین موادها کمتر استفاده میکنند کمتر در خطر ابتلا به سرطان مواجه هستند. بنا اگر رژیم غذایی خوب داشته باشیم باعث بطی شدن رشد حجرات سرطانی می شود.
ملخص الجهاز:
سوالات تحقیق ١- آیا سبزیجات و میوجات از سرطان جلوگیری میکند؟ ٢- آیا خوردن گوشت زیاد، و سایر غذاهای سرخ شده سبب سرطان میشوند؟ ٣- آیا فعالیت بدنی متناسب در وقایه از سرطان موثر است ؟ ٤- آیا رول مورچه ها در شناسایی سلول های سرطانی ثابت شده است ؟ هدف هدف در این مقاله تحقیقی، بررسی نقش میوه ها و سبزیجات در کنترول سرطان میباشد؛ که با تحریر موضوع ذکر شده ، مزیت تغذیه با میوه ها و سبزیجات که مهمترین و بهترین عامل سلامتی وجود انسانها است ارزیابی میگردد؛ و میتوان مقادیر طبیعی و کافی از غذاهای سالم و مناسب را برای دوره های طولانیمدت استفاده کرد بدون آنکه با امراض دچار شوند.
وزن بیش ازحد طبیعی و بدتر از آن ، چاقی به وضوح با افزایش خطر بسیاری از سرطان ها همراه میباشد پروفیسور گرن والد – رئیس انستیتیوت تشخیص سرطان معتقد است هر چه انسان میوه و سبزی بیشتر مصرف نماید امکان ابتلا به انواع سرطان مثل سرطان های امعا – معده – ثدیه و ریه – کاهش بیشتر می آبد.
پروفیسور بلوک از دانشگاه کالفورنیا ١٧٠ مقاله تحقیقاتی مختلف را که در ١٧ کشور صورت گرفته مورد تحلیل قرار داد و به این نتیجه رسید که مصرف زیاد میوه و سبزی احتمال دچار به سرطان را حدود ٥٠ در صد کاهش میدهد – یعنی احتمال بروز سرطان های مری- معده - مثانه رحم – و تخمدان ها در اثر خوردن زیادی میوه و سبزی بسیار کاهش میآید.