ملخص الجهاز:
"(پارک، ترجمهء شجاعی تهرانی،1372،ص 304) عوارض ناشی از کمخونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان آهن کافی برای حفظ سلامت،رشد مطلوب و فراهم ساختن زمینهء مناسب برای یادگیری در دوران تحصیل ضروری است.
(دی مایر،ترجمهء عبداللهی،1372) علل ایحاد کمخونی فقر آهن در دوران مدرسه و بلوغ در سنین مدرسه بدن ه دلیل رشد به آهن بیشتری نیاز دارد و مصرف ناکافی منابع غذایی حاوی آهن در این دوران منجر به کمبود آهن میشود.
در دوران بلوغ به سبب جهش رشد،نیاز دختران و پسران نوجوان به آهن بیشتر از دوران قبل است و در صورتی که از منابع غذایی حاوی آهن در برنامهء غذایی روزانه به اندازهء کافی مصرف نشود،نوجوان به سرعت در معرض خطر کمبود آهن و کمخونی ناشی از آن قرار میگیرد.
عادات و رفتارهای غذایی خاص در دوران مدرسه و بلوغ اغلب موجب میشود که کودکان و دانشآموزان به جای مصرف غذاهای خانگی از غذاهای غیر خانگی مانند انواع ساندویچهای سوسیس و کالباس،پیتزا و تنقلات غذایی کمارزش مانند چیپس،نوشابه، شکلات و پفک استفادهکنند و به دلیل در معرض خطر کمبود آهن قرار میگیرند،زیرا این غذاها اغلب از نظر آهن فقیرند.
به طور کلی مهمترین عللی که موجب بروز کمخونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان میشود،به شرح ذیل خلاصه میشود: اسکن -مصرف ناکافی مواد غذایی آهندار.
(دی مایر،ترجمهء عبد اللهی،1372) توصیههایی برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان -کودکان و نوجوانان باید در برنامهء غذایی روزانه از مواد غذایی حاوی آهن،مثل انواع گوشتها(گوشت قرمز،مرغ، ماهی)جگر،حبوبات(مثل عدس،لوبیا)و سیزیهای سبز تیره (اسفناج و جعفری..."