خلاصة:
در حالی که استفاده از انواع چاشنیها و مواد افزودنی در موادغذایی بشریت، سابقهای
طولانی دارد، اما در چند دهه اخیر، شرکتهای صنعتی سازنده موادغذایی و عرضهکنندگان
غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها مواد افزودنی شیمیایی مختلف استفاده
میکنند. البته مدیران این شرکتها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمانهای
نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا میکنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت
نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استثمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت
میگیرد. نویسنده این مقاله با اشاره به نتایج نگرانکننده چند مطالعه انجام شده در
زمینه آثار این مواد افزودنی بر روی انسانها و به ویژه کودکان، خواهان مخالفت
گسترده مردمی علیه کاربرد این مواد و نظارت شدیدتر دولتها در این زمینه شده است.
ملخص الجهاز:
"چکیده: در حالی که استفاده از انواع چاشنیها و مواد افزودنی در موادغذایی بشریت، سابقهای طولانی دارد، اما در چند دهه اخیر، شرکتهای صنعتی سازنده موادغذایی و عرضهکنندگان غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها مواد افزودنی شیمیایی مختلف استفاده میکنند.
البته مدیران این شرکتها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمانهای نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا میکنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استثمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت میگیرد.
اما باید بدانید که سازمان غذا و داروی ایالات متحده، چند سال پیش در یکی از بروشورهای معرفی وظایف و فعالیتهایش، چنین نوشته بود: «مواد افزودنی به کار گرفته شده در صنایع غذایی، نقش کلیدی در چرخه عرضه موادغذایی مغذی و متنوع امروز دارند..."