ملخص الجهاز:
"7. 1 محصول تولید محصول از یک سو با کشاورز و تولیدکننده ارتباط دارد و از طرف دیگر با کاشت،داشت و برداشت،و سرانجام با محصول نهایی در مورد زعفران از جنبهء اول مسائلی چون معیشت کشاورزان زعفرانکار و چگونگی بهبود آن،وجود و تعیین انگیزهها برای ادامهء کار، نقش و ارتباط سازمان یا تعاونیهای تولیدی با کشاورزان که بر طبق بررسیها از قابلیت بالایی مطابق با خواست کشاورز برخوردار نبوده و بعضا به مسائل فرعی پرداختهاند،آموزش روشهای جدید کشت و تولید یا ترویج،میزان آمادگی کشاورزان برای گرفتن و به کار بستن آموزشها با توجه به پایین بودن عملکرد در واحد سطح و سنتی بودن کاشت و برداشت،تأمین نیازها و ارائهء بموقع تسهیلات،اعتبارات بانکی لازم،تشویق و تسهیل در کار کشاورزان نمونه؛و از جنبهء دوم روشهای دستیابی به عملکرد بالاتر،بهبود کیفی محصول با توجه به این که مهمترین عوامل تعیینکننده کیفیت زعفران عبارتاند از:خلوص،قدرت رنگدهی،طعم،عطر و همچنین وضع ظاهری آنکه جدای از عوامل مربوط به وضعیت جغرافیایی،آب،خاک،کود و غیره بهترین پارامترهایی که پس از برداشت منجر به کاهش کیفیت محصول میشود عبارتند از:نحوهء برداشت،حمل و نقل و نگهدرای گل،نحوهء جداسازی کلاله و خامه از سایر اجزای گل،روش خشکانیدن زعفران،روش بستهبندی و شرایط محیطی نگهداری محصول نظیر دما،نور و رطوبت که با کاربرد روشهای جدید و اصلاح شده از جمله روشهای سایر تولیدکنندگان مانند اسپانیا،میتوان به بهبود کیفی محصول کمک کرد."