خلاصة:
طعم دلپذیر و جادویی و اغوا کننده قهوه، علاوه بر ایجاد احساس سرخوشی و نشاط در افراد، خستگی یک روز پرتلاش را از بدن میزداید، اما با مصرف قهوههای تولید شده با روشهای پایدار و اخلاقی، مطمئنا ما لذت بیشتری را خواهیم برد. قهوه در کنار دو گیاه موز و کاکائو از محصولاتی است که تنها در مناطق جنگلی پیرامون نوار باریک خط استوا به دست میآید. برای کاشت این گیاه، علاوه بر تخریب جنگلهای بارانزای استوایی، از مواد شیمیایی مختلف و همچنین کودکان کار بهره برده میشود که جوامع در حال توسعه تولید کننده این محصول را با چالشهایی فاجعه آمیز رو به رو کرده است. نویسنده با نگاهی به شرایط کنونی کاشت قهوه و ارائه پیشنهاداتی سازنده، در پایان چند سایت اینترنتی مفید را برای دریافت اطلاعات بیشتر معرفی میکند.
ملخص الجهاز:
"اما امروزه، بخش اعظم قهوه مصرف شده در کشورهای مرفه، در مناطقی تولید میشود که در گذشته به عنوان جنگلهای غنی استوایی شناخته میشدند.
خوشبختانه در سالهای اخیر، تعداد رو به رشدی از مصرف کنندگان قهوه تمایل دارند که نوشیدنی مورد علاقهشان، به صورتی کشت و تولید شود که زمینه نابودی جنگلهای ارزشمند بارانی مناطق استوایی فراهم نشود.
بهترین راهحل برای بهبود شرایط کنونی، خرید قهوههایی است که در سایه (درختان استوایی)، به روش ارگانیک و طبیعی (بدون استفاده از کودها و سموم مختلف شیمیایی) و با احترام به اصول اخلاقی (تأمین حقوق کشاورزان) تولید میشوند.
چه راهکارهای سادهای میتوان در پیش گرفت؟ بار دیگر که برای خرید قهوه به یک فروشگاه رفتید، تنها از قهوههایی خریداری کنید که از سه ویژگی طبیعی، کشت شده در سایه و تجارت اخلاقی برخوردار باشند."