خلاصة:
ما در بحران مواد شیمیایی زندگی میکنیم. مواد شیمیایی در تمام ابعاد زندگی ما، در غذایی که مصرف میکنیم، در لباسها، مواد شوینده و داروها به گونهای فراگیر شدهاند که اجتناب از آنها امری غیر ممکن شده است. در واقع، مواد شیمیایی ما را احاطه کردهاند. بیش از هشتاد هزار نوع از این مواد، در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند و هر ساله بین هزار تا دو هزار مورد نیز به آن افزوده میشود؛ درحالی که تنها دو درصد آنها از نظر میزان خطر آفرینی برای انسان از طریق آژانسهای ذی ربط مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
ملخص الجهاز:
"همچنین آزمایش مرکز پیش گیری و کنترل بیماریهای آمریکا که بر روی دو هزار و پانصد آمریکایی انجام گرفته است، نشان میدهد که مادۀ شیمیایی بیسفنول در ادرار نود و دو و شش دهم درصد آنها وجود داشته است.
حال چرا باید نگران این مسئله باشیم؟ تماس با مواد شیمیایی استروژنیک در دورانی که ارگانهای بدن در حال رشد هستند ـ به ویژۀ در دورۀ جنینی، نوزادی و سنین بلوغ ـ احتمال بروز سرطان سینه و پروستات، ناهنجاری دستگاه تناسلی، عدم باروری و رشد نامتوازن مغز را افزایش میدهد.
در سال 2007، سی و هشت متخصص بین المللی در زمینه BPA در نشست مرکز ملی علوم سلامت محیط زیست بیانیهای را صادر کردند که در آن آمده است: «این طیف وسیع از تأثیرات زیانبار این مادۀ شیمیایی که در آزمایشها روشن شده است، بسیار نگران کننده به نظر میرسد؛ چرا که تحقیقات نشان داده است، تأثیر این ماده بر روی حیوانات آزمایشگاهی و انسان یکسان خواهد بود و این مسئله به تأیید متخصصان مرکز ملی سم شناسی آمریکا نیز رسیده است."