ملخص الجهاز:
"بگو ببینم مثلا فرهنگ و دانش استفاده از یخچال و فریزر چیست که ما نداریم؟ دوستم گفت:برای استفاده از این وسائل ما باید یک سری اطلاعات اولیه داشته باشیم که اگر فاقد این اطالاعات باشیم یخچال و فریزر که باید وسیلهء خوبی جهت نگاهدار مواد غذایی و جلوگیری از فساد و بیماریزائی غذاها باشد خود عاملی میگردد برای بسیاری از بیماریها و مسمومیتهای غذایی.
اما باید بدانیم گرچه حرارتهای بالا(بسته به نوع میکروب و درجه حرارت و مدت مناسب)میکروبها را از بین میبرد ولی سرما غالبا حتی در درجات نسبتا زیاد(سرمای فریزر)قادر به نابود کردن میکروبها نیست و تنها مانع رشد و تکثیر آنها میگردد.
گروهی از آنها گرمادوست (ترموفیل)و گروهی سرمادوست(سایکروفیل )هستند،میکروبهای سرمادوست نه تنها در حرارت یخچال (0-4)از بین نمیروند بلکه گاهی رشد و تکثیر نیز مینمایند،بنابراین نباید فکر کرد مادهء غذائی را برای مدت (به تصویر صفحه مراجعه شود) نامحدود میتوان در یخچال و فریزر نگاهداری نمود."