ملخص الجهاز:
"نیاز به حفظ و به کارگیری منابع ژنتیکی گیاهی به عنوان محافظی در برابر مشکلات غیرقابل پیشبینی در آینده بر همگان آشکار است و چشمانداز تضعیف تنوع ژنتیکی به همراه تقاضای روزافزون به این منابع آنها را در مرکز توجه جهانی جای داده است.
این منابع تأمین کنندهی مواد خام ژنتیکی(ژنها)هستند که بهصورت بهرهبرداری صحیح از آنها واریتههای جدید و مطلوبتر گیاهی را میتوان تولید کرد.
ادامهی روند افزایش تولید و بهبود کیفیت مواد غذایی بستگی به حفاظت و به کارگیری مؤثر منابع ژنتیکی گیاهی دارد.
این کتاب ارزشمند در 9 فصل تهیه و تدوین شده است که عبارتاند از: فصل 1:منابع ژنتیکی و حفاظت آنها،فصل 2:کاربرد پوپلوئیدی و اینوپلوئیدی در اصلاح نبات،فصل 3:بهنژادی کیفیت مواد غذایی، فصل 4:اصلاح گیاهان برای مقاومت در برابر پارازیتها،فصل 5:اثر متقابل ژنوتیپ و محیط،فصل 6:اصلاح برای صفات فیزیولوژیکی، فصل 7:اصلاح برای مقاومت به خشکی،فصل 8:اصلاح برای تحمل شوری،فصل 9:بیوتکنولوژی گیاهی و اصلاح نباتات."