Abstract:
کودکانی که هر روز مطالعه میکنند و یا با کتاب ارتباط برقرار میکنند، از لحاظ شخصیتی با کودکانی که مطالعه نداشتهاند تفاوت دارند. اعتمادبهنفس و استقلال بیشتر، داشتن دایره لغات وسیعتر و قدرت حل مسئله از جمله این تفاوتهاست. مطالعه حاضر توصیفی - کاربردی میباشد که هدف آن بررسی راهکارها و چالشهای ترویج کتابخوانی در مراکز پیشدبستانی و مهدکودکهاست
Machine summary:
"کلیدواژهها: کودکان پیشدبستانی، ترویج کتابخوانی، مراکز پیشدبستانی، مربی، کتاب مقدمه بسیار شنیدهایم که «عادت به مطالعه، باید از دوران کودکی آغاز شود» زیرا مغز کودکان پیشدبستانی آمادۀ پذیرش میباشد و نهادینه کردن عادات در آنها راحتتر است.
این تحقیق از زاویهای جدید به موضوع مینگرد و آن بررسی راهکارها و چالشهایی است که در مراکز پیشدبستانی کشور ما برای ترویج کتابخوانی و مطالعه وجود دارد.
در صورت نبود امکانات لازم برای ایجاد کتابخانه، قفسهای از کتاب مناسب با قد کودکان با در نظر گرفتن مسائل ایمنی در داخل کلاس قرار دهید تا کودکان با کتابها، مجلههای مناسب، کارتهای قصهگویی و کتابهای دستساز خودشان در ارتباط باشند.
( موانع، چالشها و محدودیتهای ترویج کتابخوانی در مراکز پیشدبستانی - نداشتن سوابق تحصیلی مرتبط (علوم تربیتی - گرایش پیشدبستانی) مدیران و مربیان مراکز پیشدبستانی - نداشتن فضای مناسب برای ایجاد کتابخانۀ مختص کودکان با استانداردهای تعریف شده در مراکز پیشدبستانی و در دسترس قرار نداشتن موارد خواندنی مناسب سن کودکان مانند کتاب، مجله و نشریه که همگی از لوازم مهم هر مرکز آموزشی هستند که کودکان را دعوت به خواندن میکنند (Codell, 2003).
- نداشتن امکانات مالی مدیران برای ایجاد کتابخانههای مختص کودکان - نداشتن مهارتها و آموزشهای لازم مدیران و مربیان در مورد روشهای ترویج کتابخوانی (قصهگویی، نمایش خلاق، داستانسرایی، کتابسازی، بازیهای خواندن) - محدود کردن کتابخوانی کودکان فقط به کتابهای درسی کسلکننده و گاهی خارج از ظرفیت شناختی کودک - عدم شناخت کافی از تواناییها و رشد شناختی و عاطفی و ظرفیتهای کودکان - بهره نبردن از کتابهای تصویری مناسب برای سن کودکان و کتاب - اسباببازی (pop-up) (بیات، ۱۳۹۲)."