Abstract:
توت فرنگی یکی از خوشمزهترین میوهها میباشد. تقریبا همه مردم به جز آنهایی که به توت فرنگی آلرژی دارند. این میوه
خوش طعم و زیبا را که از خانواده رز است. دوست دارند. اما تنها ظاهر فانتزی توت فرنگی نیست که آن را به میوهای مشهور
تبدیل کرده بلکه خواص جادویی آن در مقایسه با دیگر میوههاء توجه پزشکان را جلب کرده است. توت فرنگی» میوهای شبیه
توت است ولی کمی درشتترء رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. توت فرنگی بوتهاش کوتاه و دارای برگهایی درشت و
ساقههایی باریک و خزنده است که روی زمین میخوابد و ریشه میدواند. قسمتهایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار
میگیرند. عبارتند از: میوه, برگ و ریشه. توت فرنگی به صورتهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد: خام» جوشانده, مرباء
شربت و بستنی. خواص تغذیهای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان: توت فرنگی منبع خوبی از فیبرء ویتامین ۳ فولات.
پتاسیم و آنتی اکسیدان ها میباشد؛ که این مواد مغذی باعث میشوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین» باعث افشزایش
سلامت قلب, کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود. همچنین دارای املاح کلسیم» آهن و فسفر
میباشد. از مواد موثر مهم آن میتوان تانن» موسیلاژء قندهای مختلفء سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد. یک واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است که ۵۰
کالری انرژی دارد. توت فرنگی مانند سایر توتها مثل شاه توت. توت سفید. تمشک و... پاک کننده روده و مثانه است.
تحقیقات اخیر نشان داده دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و
نیز فشار خون بالا را کاهش میدهد. لذا هدف از کشت توت فرنگی: تولید میوه توت فرنگی با کیفیت بالا در تمام فصول سال و
عرضه آن به بازار مصرف داخلی, تولید میوه توت فرنگی مطابق با استانداردهای کیفیت جهانی بمنظور تامین خوراک صادرات
این محصول. به عنوان منبع اقتصادی در فضاهای سبز شهرداری به مورد توجه قرار گیردء همچنین به عنوان یک گیاه دارویی
مورد توجه ویژه قرار گیرد و استفاده مردم از محصول سالم گیاهی به عنوان (هدف کمی و کیفی).
Strawberries are one of the most delicious fruits. Almost all people, except those who are allergic to
strawberries, like this delicious, beautiful rose from the family. But the only fruity appearance of strawberries
that has made it famous, but its magical properties have attracted the attention of doctors in comparison with
other fruits. Strawberries are similar to berries, but a bit thicker, its color is red and the taste is sour and
refreshing. Strawberries are short and have large leaves and creeping and creeping sticks that sleep and rotate on
the ground. The parts used in the strawberry bush are fruit, leaves and roots. Strawberries are used in a variety of
ways: raw, boiled, jam, syrup and ice cream. Strawberry Nutritional Properties and Its Effect on Human Health:
Strawberries are a good source of fiber, vitamin c, folate, potassium and antioxidants. These nutrients make
strawberries, as a sweet substitute, a healthier heart, reduce the risk of cancer, and, in general, enhance your
health. It also has calcium, iron and phosphorus. Among its important ingredients, tannins, mucilages, sugars,
salicylates, and especially fruit acids can be mentioned. Strawberries are rich in vitamins and lacking saturated
fat and have a low caloric content. A unit of strawberries is 8, which has 50 calories of energy. Strawberries like
other berries, such as blackberries, white berries, raspberries and ... cleans the intestines and bladders. Recent
research has shown that daily intake of a strawberry unit can significantly increase blood folate levels and also
reduce high blood pressure. Therefore, the goal of strawberry cultivation is the production of high quality
strawberry fruit in all seasons and its supply to the domestic market, producing strawberry fruit in accordance
with world quality standards in order to supply the export food for this product. As an economic source in the
green spaces of the municipality, it should also be considered as a medicinal plant, and the use of healthy plant
products as (quantitative and qualitative).
Machine summary:
"بطوری که در شرایط کنترل شده گلخانهای از لحاظ دما و رطوبت و بدون در نظر گرفتن طول روز میتوان در تمام مدت سال با طول روزهای متفاوت و با استفاده از ارقام غیر حساس در برابر طول مدت روشنایی این محصول را در فضای سبز شهری تولید و به بازار عرضه نمود (طباطبایی،1356).
اهداف کشت: 1- تولید میوه توت فرنگی با کیفیت بالا در تمام فصول سال و عرضه آن به بازار مصرف داخلی (هدف کیفی) - Raychaudhuri 2- تولید میوه توت فرنگی مطابق با استانداردهای کیفیت جهانی بمنظور تأمین خوراک صادرات این محصول.
2-مواد و روشها فرایند تولید توت فرنگی: برای این منظور میتوان نشاء توت فرنگی را ابتدا اواسط تیر ماه تا اوایل شهریور در خزانه انتظار کشت کرد و 5-7 کیلوگرم در هر صد متر مربع از کودهای ازت، فسفر و پتاس به نسبت 17-12-12 به عنوان کود پایه به زمین خزانه داد.
گیاهان چندین طوقهای بستر انتظار، معمولا در این سیستم کاربرد دارند و تولید میوه در سرتاسر سال از طریق قرار دادن گیاه در حال رکود در انبارهای سرد و کاشت آنها در زمان مقتضی در گلخانههای گرم و تونلها ممکن میباشد.
در کل کشت توت فرنگی با روش هیدروپنیک به عنوان یک گیاه دارای خواص مختلف دارویی هم صرفه اقتصادی دارد و هم فرهنگ سازی در بین عامه مردم مخصوصا در فضاهای سبز شهری در کنار ورزش و تفریحات سالم از میوه سالم هم مصرف نمایند.
student of medicinal plants and aromatic herbs in Shirvan Azad University and director of public relations of Farhangian University of North Khorasan 2-Expert on green space in Bojnourd Municipality Abstract Strawberries are one of the most delicious fruits."