Abstract:
تعامل با فضای آموزشی استاندارد به کودک شوق و اشتیاق زندگی میدهد و عواطف و هیجانات لازم برای یادگیری را در او شکوفا میکند. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف مروری بر تاثیر طراحی داخلی مناسب و استاندارد در فضاهای آموزشی کودکان صورت پذیرفت. پژوهش به روش مروری۱ انجام پذیرفت. برای جستوجوی مقالات از سایتهای مختلف استفاده شد. جستوجو در این سایتها با کلمات کلیدی فضای آموزش، معماری، طبیعت، طراحی داخلی و یادگیری انجام شد. از نظر روششناسی (متدولوژی)، هدف، شاخصها، ابزار اندازهگیری، متغیرها، تعاریف و...تعدادی مقاله انتخاب گردید. مقالات انتخابشده مقالاتی بودند که با پژوهش حاضر قرابت موضوعی داشتند. بررسی پژوهشهای مختلف در این زمینه نشان از آن داشت که وجود طراحی داخلی مناسب و استاندارد در فضاهای آموزشی کودکان موجب افزایش کیفیت یادگیری، کاهش استرس و آرامش آنان میشود. بر این اساس، لازم است ضرورت طراحی و ایجاد معماری مناسب و استاندارد در محیطهای آموزشی کودکان موردتوجه قرار گیرد.
Machine summary:
بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف مروری بر تأثیر طراحی داخلی مناسب و استاندارد در فضاهای آموزشی کودکان صورت پذیرفت.
بررسی پژوهشهای مختلف در این زمینه نشان از آن داشت که وجود طراحی داخلی مناسب و استاندارد در فضاهای آموزشی کودکان موجب افزایش کیفیت یادگیری، کاهش استرس و آرامش آنان میشود.
بر این اساس، لازم است ضرورت طراحی و ایجاد معماری مناسب و استاندارد در محیطهای آموزشی کودکان موردتوجه قرار گیرد.
از میان پژوهشهای انجام شده در این زمینه، تأثیر کیفیت فضای معماری در پرورش تحرک و نشاط و یادگیری بسیار کم موردتوجه قرار گرفته است (نوروزی، ۱۳۹۴).
«در نهایت، نورپردازی یک محیط میتواند عامل ایجاد احساسات گوناگونی همچون آرامش، شعف، شادی، افسردگی، ترس، اضطراب، عصبانیت و احساسات دیگری مانند اینها باشد (آخشیک، ۱۳۹۰) بنابراین، نور مناسب بر یادگیری کودکان تأثیر مثبت دارد.
نتیجهگیریبررسی مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که وجود عناصر معماری شامل نور، رنگ، صدا، ابعاد ظاهری کلاس، فضای سبز، الگوی طراحی داخلی در فضاهای آموزشی یا آموزش نقش مهمی در ایجاد فرصتهای یادگیری، اکتشاف، آزمایش، بازی و خلاقیت برای کودکان دارد.
در نتیجه، لازم است طراحی محیطهای با فضای استاندارد و مناسب در مدارس با هدف رفع نیازهای مختلف کودکان در رشد، آموزشوپرورش مهارتها صورت گیرد؛ چرا که چگونگی معماری و روشهای صحیح طراحی برای این امر در فضاهای آموزشی میتواند بر کیفیت آموزشوپرورش کودکان تأثیرگذار باشد.
نقش معماری و عوامل کالبدی محیط آموزشی بر تسهیل یادگیری کودکان.