Abstract:
گنجینه اصلی حرفه مربیان و معلمان،معرفت است.معلم حتی هنگامی که علاقهمند به بهداشت جسمانی و سلامت عاطفی دانشآموز باشد،باز باید قضاوت خود را به معرفتی معتبر،استوار سازد.رشتهای از معرفت که به بررسی معرفت میپردازد معرفتشناسی نام دارد.فیلسوف به ماهیت معرفت میپردازد. برای معلم یکی از مهمترین مورد در زمینهی معرفتشناسی این است که میان انواع معرفت،تفاوت قائل شود. این مقاله به بحث معرفت و شناخت،تعریف و انواع معرفت و منابه شناخت و حقیقت و ملاک تشخیص آن میپردازد. در درس فلسفه سوم دبیرستان بحث معرفت و رابطه آن با فلسفه و انواع شناخت مطرح میشود که این مقاله میتواند مورد استفاده معلمان در این درس باشد.
Machine summary:
"برای معلم یکی از مهمترین مورد در زمینهی معرفتشناسی این است که میان انواع معرفت،تفاوت قائل شود.
این مقاله به بحث معرفت و شناخت،تعریف و انواع معرفت و منابه شناخت و حقیقت و ملاک تشخیص آن میپردازد.
در درس فلسفه سوم دبیرستان بحث معرفت و رابطه آن با فلسفه و انواع شناخت مطرح میشود که این مقاله میتواند مورد استفاده معلمان در این درس باشد.
معرفت بهطور مستقیم با آموزش و پرورش سروکار دارد؛به این صورت که آموزش و پرورش از یادگیری جدانشدنی نیست و یادگیری نیز همان کسب معرفت است [شریعتمداری،5731].
غیر مستقیم بودن؛ آموزش و پرورش از یادگیری جدا شدنی نیست و یادگیری نیز همان کسب معرفت است شهود یعنی معرفت مستقیم و گاهی به آن معرفت حضوری هم گفته میشود که در مقابل معرفت حصولی یا اکتسابی قرار دارد.
برای مثال،در علوم تجربی حقیقت مطابقت ذهن با واقعیت است،اما این تعبیر در مورد ریاضیات صادق نیست."