چکیده:
با گسترش مراکز رشد و مراقبت از کودکان و توجه دنیا به این مهم، مسائل مهمی مطرح میشود که یکی از آنها چگونگی تدارک و حفظ مراقبت از آنان (مطلوبیت کیفی برای همه کودکان) است. اگرچه بحثهای زیادی درباره کیفیت و عناصر آن وجود دارد، در هر حال باید تعیین ویژگیهای این قبیل برنامهها را امری مهم بدانیم و دریابیم که مراقبت و آموزش برای کودکان و خانوادهها به چه عواملی در این محیطها وابسته است.گراهام هوگان و وایت وسیراکوس در سال ۲۰۰۳، بعضی از عناصر تشکیلدهنده کیفیت را در مراکز مراقبت از کودکان از تولد تا سهسالگی مشخص کردهاند. شاخصهای برتر در این رابطه چگونگی ارتباط، تداوم و مراقبت و پاسخگویی مراقبان و مربیان شناخته شدهاند که هر چه برنامههای مراقبت کودک غنیتر و مطلوبتر باشند، این برنامهها نیز استمرار و تداوم دارند، میتوانند انتظارات جامعه و والدین را برآورده کنند و پاسخگوی نیازهای کودک در ابعاد گوناگون نیز باشند
خلاصه ماشینی:
"آموزش مراقـبـت از کـودک بررسی عناصر برنامههای باکیفیت دکتر فرخنده مفیدی استاد دانشگاه علامه طباطبایی مقدمه با گسترش مراکز رشد و مراقبت از کودکان و توجه دنیا به این مهم، مسائل مهمی مطرح میشود که یکی از آنها چگونگی تدارک و حفظ مراقبت از آنان (مطلوبیت کیفی برای همۀ کودکان) است.
اگرچه بحثهای زیادی دربارۀ کیفیت و عناصر آن وجود دارد، در هر حال باید تعیین ویژگیهای این قبیل برنامهها را امری مهم بدانیم و دریابیم که مراقبت و آموزش برای کودکان و خانوادهها به چه عواملی در این محیطها وابسته است.
کلیدواژهها: مراکز مراقبت، برنامههای مراقبت در بعضی کشورها، برای طبقهبندی و درجهبندی برنامههای جاری و نیز میزان خدمات کیفی به کودکان و خانوادهها، ده عنصر به شرح زیر را مناسب میدانند و از آنها در ارزشیابی کیفیت مراکز استفاده میکنند."