چکیده:
اثر پیگمالیون۱ که «انتظار دیگران از عملکرد شخصی» نیز نامیده میشود، پدیدة روانی مشهوری است که اهمیت «تصویر از خویش» را در امر آموزشوپرورش نشان میدهد و توسط دانشمندانی به نامهای رابرت رازنتال و لنور جکابسون کشف شده است. اثر پیگمالیون به یک پدیدة روانشناختی اشاره دارد که براساس آن افراد نسبت به سطح انتظارات دیگران واکنشهای مستقیم نشان میدهند و تمایل دارند انتظارهایی را که دیگران از آنها دارند، برآورند.
خلاصه ماشینی:
"دلیل این امر آن بود که این دانشآموزان با انتظارات بالا، بازخورد زیاد و تشویق برای موفقیت از جانب معلمان مواجه بودند و عملکرد بهتری از خود نشان دادند اما گروه استعداد متوسط (گروه کنترل) عملکرد بالایی نداشت؛ چون معلمان نتایج چشمگیر و فوقالعادهای از آنها انتظار نداشتند.
این کاهش اعتمادبهنفس چه به تلاش بیشتر برای نشان دادن خود و چه به بیتفاوتی منجر شود، تردید مدیر را زیاد میکند و این انتظارات منفی و پایین، عملکرد کارمند را تحت تأثیر قرار میدهد.
نتیجهگیری امروزه تأثیر اثر پیگمالیون در سازمانها نیز مورد توجه جدی صاحبنظران دانش مدیریت قرار گرفته و با یک جستوجوی ساده در این زمینه، تعداد زیادی مقالات منتشر شده با موضوع «تاثیر القای انتظارات مدیریت بر عملکرد کارکنان سازمان» و نیز «تکنیکهای مدیریتی استفاده از تأثیر این القائات در جهت بهبود بهرهوری سازمانها» قابل دسترسی است.
Remedial self - Fulfilling prophecy two field experiments to prevent Golem effects among disadvantaged women, journal of Applied Psychology 85/3:386-98."