چکیده:
کارآفرینی سبز فرایند ایجاد دگرگونی در تجارت و زیرساختهاست به گونهای که بر پایة حفظ محیط زیست و رعایت استانداردها، سرمایهگذاری پایدار و توسعة اقتصادی رونق بهتری مییابد. روش تحقیق حاضر توصیفی ـ پیمایشی و جامعة آماری آن شامل 380 نفر از کلیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی در شهرستان کرمانشاه و متخصصان کشاورزی در زمینة تولید محصولات ارگانیک بوده است. براساس جدول کرجسی – مورگان، تعداد 181 نفر از جامعة آماری برای انجام تحقیق انتخاب شدند. نتایج مربوط به تحلیل عاملی نشان داد که در مجموع حدود 349/54 درصد واریانس موانع توسعة کارآفرینی سبز در کشاورزی شهرستان کرمانشاه را به ترتیب اهمیت چهار عامل موانع زیرساختی، موانع اقتصادی، موانع فنی ـ مدیریتی و موانع ترویجی ـ آموزشی تبیین میکنند. از دیدگاه کارشناسان، موانع زیرساختی مهمترین مانع توسعة کارآفرینی سبز است، لذا با اصلاح و تعدیل مقررات و ساختار سازمانی و حرکت به سمت ساختارهای سازمانی با مشارکت کارشناسان و متخصصان کشاورزی میتوان زمینة بروز رفتارهای کارآفرینی از سوی کشاورزان را فراهم کرد.
خلاصه ماشینی:
متغیرهای مربوط به موانع توسعه و بار عاملی به دست آمده از ماتریس چرخش یافته عامل ها متغیرها بار عاملی نبود سازمان یا شرکت مشخص برای نظارت و تأیید محصولات سبز(ارگانیک) 0/684 نبود مقررات و استانداردهای خاص برای کنترل محصولات سبز 0/615 وجود قوانین و نظارت های سخت گیرانه در فرایند کسب نشان محصولات سبز 0/592 عدم خرید تضمینی محصولات توسط دولت در سطح استان 0/573 عامل اول نبود یا محدودیت بازارهای مشخص برای فروش محصولات سبز 0/541 نبود چارچوبهای نهادی مناسب برای حمایت از کارآفرینی سبز 0/524 عدم وجود سیستم های مکانیزه بسته بندی 0/477 دشواری تشخیص محصولات سبز از دیگر محصولات توسط مصرف کنندگان 0/616 عدم عرضه محصولات سبز با برندهای تجاری مشخص 0/573 عامل دوم عدم بسته بندیهای مناسب برای محصولات سبز 0/560 پرداخت نکردن هزینه بیشتر توسط مشتری بابت خرید محصولات سبز 0/505 نیاز به هزینه بالای سرمایه گذاری برای تولید محصولات سبز 0/469 شرایط نابرابری رقابت در بازار با سایر حوزهها 0/477 مشکلات کنترل آفات و امراض محصولات به علت عدم استفاده از سموم شیمیایی 0/608 عامل سوم عدم تولید و عرضه کافی حشرات و موجودات مورد نیاز برای مبارزه بیولوژیک 0/517 تولید و عرضه ناکافی محصولات سبز به نسبت رشد جمعیت 0/485 نیاز به مدیریت و نگهداری بیشتر و مناسب تر نسبت به تولید محصولات سبز در کشاورزی ٠/٤٨٣ نداشتن مهارت و دانش فنی برای تولید محصولات سبز 0/473 در دسترس نبودن زمین های حاصلخیز و مناسب برای کشت محصولات سبز و کمبود نیروی کار ماهر ٠/٤٥١ پایین بودن سطح آگاهی و آشنایی مصرفکنندگان در مورد محصولات سبز 0/616 عامل پایین بودن سطح دانش و اطلاعات کارشناسان کشاورزی در زمینه توسعه کارآفرینی سبز 0/615 چهارم عدم اطلاعرسانی و تبلیغ مؤثر در زمینه تولید و مصرف محصولات سبز 0/503 عدم آشنایی با فناوری تولید محصولات سالم 0/491 مأخذ: یافته های تحقیق با توجه به نتایج ، رتبه عامل های مشخص شده با توجه به ماهیت متغیرهای بار شده بر آنها و درصد واریانس تجمعی آنها در جدول ٤ ارائه شده است .
Agricultural barriers and problems in terms of organic producers in Ravansar, Kermanshah Province, Oral Collection the first congress on fertilizer challenges in Iran: half a century of fertilizer use.
69 Proceedings of the Second National Conference on Sustainable Rural Development, Hamedan, Bu-Ali Sina University.
Proceedings of the Second National Conference on Ecological Agriculture of Iran.