چکیده:
هدف از این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر عضویت دانشجویان دانشکدة کشاورزی دانشگاه رازی در تعاونی دانشجویی از طریق مقایسة ویژگیهای افراد عضو و غیرعضو این تعاونی بود. این پژوهش کمی با روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام گرفت. جامعة آماری تحقیق حاضر را دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی دانشکدة کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه تشکیل دادند. در مجموع، با استفاده از فرمول کوکران، 108 نفر به روش نمونهگیری تصادفی، بهعنوان نمونه، انتخاب شدند. یافتههای رگرسیون لجستیک نشان داد که متغیرهای واردشده در گام چهارم مدل، شامل رشتة تحصیلی، تجربة کشاورزی، سن و خودکارآمدی، بین 4/55 تا 2/74 درصد از واریانس عضویت دانشجویان در تعاونی دانشجویی را تبیین و در این میان، تنها دو متغیر تجربة کشاورزی و سن به طور معنیداری عضویت در تعاونی دانشجویی را پیشبینی میکنند بدینصورت که با افزایش تجربة کشاورزی و کاهش سن دانشجویان، عضویت آنها در تعاونی کمتر میشود. در این مدل، تجربة کشاورزی و سن دانشجویان در مجموع، 1/90 درصد از عضویت و عدم عضویت دانشجویان را بهدرستی پیشبینی کردند. بر همین اساس، پیشنهاد شد با توجه به وجود فرصتهایی (همچون حضور استادان بهعنوان کادر مدیریت و مشاوره، وجود زمینهای زراعی و سیستمهای آبیاری جدید) در دانشکدههای کشاورزی، سیاستگذاران و مسئولان ذیربط زمینة فعالیت دانشجویان در قالب تعاونیهای دانشجویی را فراهم کنند.
The purpose of this study was affecting factors on student’s membership of Agricultural Faculty Razi University in Student’s Cooperative of way comparison of persons property of membership and non-membership. This quantity study wasdone by survey method and by use of questionnaire tool by Cronbach's alpha coefficient 0.74.The statistical population of this study are included students of Agricultural Faculty Razi University on total of degrees. Totally 108 persons are chosen as sample with use of Cochran formula to way sampling random. Finds of Logistic Regression are shown that variables of entered in four steps of model includingfield of study,agricultural experience, age and self-efficacy are determined between 55.4 to 74.2 percent of variance of membership in student’s cooperative. In this wayjust two variables of),agricultural experience and age are predicted membership in student’s cooperative significantly. Is that by increase of student’s agricultural experience, their membership in cooperative are less and younger students less membership has in student’s production cooperative. In this model, agricultural experience andstudent’s age have predicted totally 90.1 percent of students’ membership and non-membership properly. Accordingly,is recommended given existing opportunities like (professors presenting as management and advice team, existing farm and new watering systems) in agricultural faculty, politicians and relevant authorities take action to student’s activity in format of student’s cooperative.
خلاصه ماشینی:
یافته های رگرسیون لجستیک نشان داد که متغیرهای واردشده در گام چهارم مدل ، شامل رشتۀ تحصیلی، تجربۀ کشاورزی، سن و خودکارآمدی، بین ٥٥/٤ تا ٧٤/٢ درصد از واریانس عضویت دانشجویان در تعاونی دانشجویی را تبیین و در این میان ، تنها دو متغیر تجربۀ کشاورزی و سن به طور معنیداری عضویت در تعاونی دانشجویی را پیش بینی میکنند بدین صورت که با افزایش تجربۀ کشاورزی و کاهش سن دانشجویان ، عضویت آنها در تعاونی کمتر میشود.
در این پژوهش ، عضویت یا عدم عضویت در تعاونی دانشجویی پیشگامان متغیر وابسته و متغیرهای مستقل عبارت بودند از: اطلاعات دموگرافیک (سن ، جنسیت ، مقطع تحصیلی و غیره )، نگرش ، خودکارآمدی و سایر عوامل تأثیرگذار بر عضویت دانشجویان (مسئولیت پذیر بودن دانشجویان ، ریسک پذیر بودن دانشجویان ، اعتمادبه نفس دانشجویان ، مشارکت و جمع گرا بودن دانشجویان ، جایگاه علمی و اجتماعی دانشجویان ، آگاهی از حوزه فعالیت های تعاونی دانشجویی، شناخت نسبت به فواید تولید در قالب تعاونی دانشجویی، اطلاع رسانی و تبلیغات تعاونی دانشجویی، سطح پایین دانش و توانمندی دانشجویان برای انجام کار عملی در قالب تعاونی دانشجویی، ترس از شکست و متضرر شدن ، علاقه به رشته کشاورزی، رضایت از تحصیل در دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی).