چکیده:
ساکاروز فراوان ترین ماده آلی بر روی زمین است. این ماده به دلایل خاصی که هنوز بر دانشمندان روشن نیست، برخلاف سایر اعضای خانواده نزدیک خود مانند فروکتوز و گلوکوز تبدیل به بلور می شود. هدف از این پژوهش بازخوانش تبلور از دیدگاهی غیر ماکروسکوپی پدیده های انتقال و ترمودینامیک است. از منظر پدیده های انتقال، که فرایند تبلور عموما بخشی از آن محسوب می شود، فرایند تبلور به دلیل جهت معکوس حرکت پدیده نباید رخ دهد! از سوی دیگر بر پایه قوانین ترمودینامیک یک ماده در صورت انتقال از اختلاف پتانسیل بالاتر مانند دمای بیشتر به دمای کمتر یعنی اختلاف پتانسیل پایین تر انتقال می یابد. دلیل اهمیت موضوع مقاله، عدم پیروی تبلور ساکاروز از این پدیده است. نگارنده این مقاله در تلاش است، تا با بررسی اجمالی ویژگی های سیستماتیک تشکیل بلور به بیان شباهت های نظری میان تشکیل بلور و نظریه آشوب بپردازد. در کنار این موضوع نگارنده برخی از شباهت های الکترواستاتیک و رفتارهای کوانتومی را که در فضای فوق اشباع وجود دارند، را نیز مورد بررسی اجمالی قرار می دهد. شباهت هایی که به محققان آتی کمک خواهد کرد، تا برخی از ناهنجاری موجود در این فرایند را به کمک این نظریه توجیح کنند.