چکیده:
امروزه یکی از پیشنیازهای توسعه پایدار، تقویت بخش کشاورزی میباشد؛ چرا که ارتباط تنگاتنگی بین کشاورزی و توسعه پایدار وجود دارد. بخش کشاورزی در جهان، به دلیل حرکت از سیستم سنتی به متعارف امروزی، دستخوش بحرانهای محیط زیستی جدی شده است. هدف این پژوهش واکاوی ادراک کشاورزان از کشاورزی متعارف است. روش مورد استفاده در این مطالعه از نوع پژوهش کیفی و راهبرد نظریه زمینهای است. در مجموع برای گردآوری دادهها 33 مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شده است. تحلیل دادهها منجر به خلق 7 مقوله و یک مقوله هسته گردید. کد کشاورزی پرمخاطره بهعنوان کد گزینشی نهایی، بازنمایی ادراک کشاورزان از نوع کشاورزی متعارف است. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بررسی علل و عوامل شکاف آگاهی و عمل در استفاده از نهادههای شیمیایی و سنخشناسی الگوهای مصرف کودهای شیمیایی و سموم، میتواند در سیاستگذاری نظام کشاورزی مفید باشد.
Today, one of the prerequisites for sustainable development is the strengthening of the agricultural sector; because there is a close link between agriculture and sustainable development. The agricultural sector in the world has been subjected to serious environmental crises due to the transition from the traditional to the modern type. The purpose of this study is to analyze farmers' perceptions of conventional agriculture. The method used in this study is qualitative research and grounded theory strategy. A total of 33 semi-structured interviews were conducted for data collection. Initially, 72 concepts were extracted; after turning them into more abstract concepts, 7 central categories were obtained. The high-risk agricultural code, as the final selection code, is a representation of farmers' perceptions of conventional agriculture. According to the results of the present study, the study of the causes and factors of knowledge and practice gap in the use of chemical inputs and typology of patterns of chemical fertilizers and pesticides can be useful in agricultural policy making.
خلاصه ماشینی:
بر طبق نتايج پژوهش ، کشاورزي متعارف با توجه به نقش مواد شيميايي در ازدياد محصول و تقويت حاصل خيزي خاک، وابستگي زيادي به استفاده از اين مواد دارد اما مشکلات زيست محيطي متعددي نظير آلودگي منابع آب و خاک، بروز آفات و بيماريهاي جديد گياهي، سوء تغذيه و بيماري در اثر کاهش کيفيت مواد غذايي را نيز بدنبال داشته است .
کشاورز شماره ٣ به عنوان يکي از کشاورزان با سابقه ، اظهاراتي را در جهت تعين ساختاري چرخه ي فشار بر تعيين نوع محصول مورد کشت بيان ميکند: «قديم مردم هزينه اي نداشتن ، ساده زندگي ميکردن، قانع بودن، طرف خودش شير و گوشت و نان خودش رو توليد ميکرد، ولي زندگي الآن تجملاتي شده پس بايد درآمد بيشتري از کشاورزي داشته باشن .