چکیده:
از جمله الزامات زندگی مدرن، ساخت و گسترش ابزار و وسایل حیرتآوری است که با هدف افزایش رفاه و آسایش بشری به جامعه عرضه
میشوند. این در حالی است که جامعه بدون توجه به عوارض و خطرات اینگونه ابزارهای تکنولوژیکی جدید، به شکلی جنونآمیز به تهیه و استفاده
از آنها روی میآورند. از جمله ابزار نسبتا جدید که روزبهروز بردامنه نفوذ آن در منازل افزوده میشود، دستگاه «مایکروویو» است؛ دستگاهی شیک
که در فضای آشپزخانههای امروزی جلوهگری میکند.
خلاصه ماشینی:
"این خبر کوتاه که توسط دانشگاه مینوستا منتشر شد، بدین شرح بود: «اگر چه دستگاه مایکروویو به سرعت غذا را گرم میکند، اما ابدا استفاده از آن در گرم کردن شیر کودکان توصیه نمیشود.
ولنتین پس از شنیدن این خبر از خود پرسید: «اگر نهاد معتبری چون دانشگاه مینوستا در مورد نابودی مواد مغذی شیر در نتیجه استفاده از مایکروویو هشدار میدهد، پس یقینا حقایق دیگری باید وجود داشته باشد که از طرح آنها پرهیز میشود».
حال در چنین شرایطی و با چنین رژیمی و در غیاب دخانیات، مشروبات الکلی، هله هولهها، آلودگیهای مختلف، آفتکشها، هورمونها و آنتی بیوتیکها و در نتیجه استفاده از غذاهای گرم شده در مایکروویو، چه تغییری در خون افراد ایجاد شد؟ افراد این گروه شامل یک آمریکایی، یک کانادایی و شش اروپایی بود که پیرترین آنها هرتل با 64 سال سن و بقیه افراد 30 تا 40 ساله بودند و نتایج آن هم توسط ولنتین در بهار 1992 در نشریه معتبر «سرچفور هلث» منتشر شد.
خلاصهای از این تحقیق در 25 آوریل همان سال در نشریه «ساینس نیوز» منتشر شد که در این باره میخوانیم: «زنانی که در بیرون از خانه کار میکنند و اقدام به ذخیره شیر خود و استفاده از آن در زمان عدم حضورشان میکنند باید متوجه یک نکته در گرم کردن آن باشند.
دکتر کرنر به نکته دیگری هم اشاره میکند: «آنچه که مرا واقعا به تعجب وا داشت، نابودی برخی از ویژگیهای ضدعفونی شیر در دمای پایینتر یعنی حتی 5/33 درجه است و این نشان میدهد که عامل گرما، عامل اساس در این تغییرات نیست بلکه این خود مایکرویو است که در این مسأله عامل اصلی تغییر است."