چکیده:
نهایتا در مدل رشد بعد شخصی فراگیران به استفاده از عقاید،عواطف و تجربیات شخصی خود ترغیب شده که این امر هم جنبهء سرگرمی داشته و هم نیازهای عاطفی فراگیران را برآورده میکند. اگرچه ادبیات در اکثر کشورها به عنوان یک موضوع مطالعاتی مورد توجه قرار گرفته است ولی از قرن بیستم در کلاسهایی که زبان انگلیسی در آنها به عنوان یک زبان خارجی تدریس میشود،جایگاه ویژه یافته است و تنها از سال 1980 بود که این موضوع علاقه اکثر مدرسین زبان انگلیسی را به خود جلب کرد. اهداف این مقاله عبارتند از: تعریف واژه ادبیات،دلایل استفاده از آن در تدریس،ارائه 3 الگوی تدریس ادبیات در کلاس(الگوی فرهنگی،زبانی و رشد بعد شخصی)، طبقهبندی ادبیات به 3 گروه گفتاری،نوشتاری،قصه و غیر قصه و در نهایت دلایل استفاده از متون ادبی در کلاس. دلایل استفاده از ادبیات در کلاس متعدد میباشند،به عنوان مثال موضوعات ادبی واقعی،جالب و سرگرمکننده بوده و باعث ایجاد تعامل بین افراد میشود.چگونگی استفاده مدرس از متون ادبی بستگی به انتخاب الگوی او دارد.و هریک از الگوهای ذکرشده مزایای خاص خود را دارند. به عنوان مثال در مدل فرهنگی،ادبیات به عنوان یک منبع اطلاعاتی دربارهء یک فرهنگ بیگانه تلقی شده و در مدل زبانی برای اینکه فراگیران قادر شوند تا تعابیر معنیداری از متون داشته باشند به تجربه و تحلیل متون و خصوصیات زبانی(از لحاظ ساختاری،گرامری)پرداخته میشود.و
خلاصه ماشینی:
"ادبیات در آموزش زبان انگلیسی حسین هاشمنژاد* چکیده: اگرچه ادبیات در اکثر کشورها به عنوان یک موضوع مطالعاتی مورد توجه قرار گرفته است ولی از قرن بیستم در کلاسهایی که زبان انگلیسی در آنها به عنوان یک زبان خارجی تدریس میشود،جایگاه ویژه یافته است و تنها از سال 0891 بود که این موضوع علاقه اکثر مدرسین زبان انگلیسی را به خود جلب کرد.
اهداف این مقاله عبارتند از: تعریف واژه ادبیات،دلایل استفاده از آن در تدریس،ارائه 3 الگوی تدریس ادبیات در کلاس(الگوی فرهنگی،زبانی و رشد بعد شخصی)، طبقهبندی ادبیات به 3 گروه گفتاری،نوشتاری،قصه و غیر قصه و در نهایت دلایل استفاده از متون ادبی در کلاس.
و (*)عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی-گروه آموزش زبان انگلیسی نهایتا در مدل رشد بعد شخصی فراگیران به استفاده از عقاید،عواطف و تجربیات شخصی خود ترغیب شده که این امر هم جنبهء سرگرمی داشته و هم نیازهای عاطفی فراگیران را برآورده میکند."