خلاصه ماشینی:
"غلات از زمانهای دور در اکثر نقاطدنیا سهم مهمی از غذای مردم را تشکیل میداده است و تغییر و تنوع در مقدار مصرف غلات و فراوردههای آنها تابع عوامل مختلفی از قبیل شرایط اقلیمی، میزان تولید این محصولات،شرایط اقتصادی،عادات غذایی،فرهنگ و پیشرفت تکنولوژی بوده است.
تحقیقات گسترده در کشورهای توسعه یافته منجر به پیشرفت در علوم و صنایع غلات شامل:تهیه محصولات مرغوب،مطبوع و دارای ارزش غذایی کافی توأم با افزایش راندمان تولید و روشهای مناسب نگهداری و توزیع آنها شده است.
T برای نانوایی به کار میرود و کاربرد عمده این گونه گندم تهیه سمولینا میباشد که ماده اصلی ماکارنی است.
برای تهیه نان با کیفیتی مطلوب علاوه برچهار جزء اصلی باید مواد دیگری نیز به فرمول نان اضافه شود که عبارتند از:شیرخشک بدون چربی،روغن،شکر،عصاره یا آرد مالت و مواد افزودنی مجاز و سایر ترکیبات مانند ویتامینها و مواد معدنی(مخلوطی از ویتامینهای تیامین،ریبوفلاوین،نیاسین،اسیدفولیک و آهن).
روند مصرف سرانه ماکارونی در کشورهای مختلف، مقدار تولید فراوردههای خمیری در برخی از کشورهای جهان در سال 2004،ارزش غذایی فراوردههای خمیری،ارزش تغذیهای املاح و ویتامینهای فراوردههای خمیری،مطالبی است که در این بخش از کتاب به صورت جدول به نمایش درآمدهاند.
برای پی بردن به اهمیت غلات و نقش آن در دنیای امروز کافی است به این امر توجه شود که 70-65 درصد کالری و پروتئین مورد نیاز کشورهای جهان سوم از طریق غلات و فراوردههای آنها تأمین میشود و گندم به علت نقش اساسی آن در تأمین غذای بیشتر مردم جهان،در رأس کالاهای استراتژیک قرار دارد."