خلاصه ماشینی:
"قیمتگذاری گندم از عوامل مهمی است که روی تولید و میزان خرید این محصول بوسیله دولت اثر میگذارد،در محاسبه قیمت گندم دو روش کشت سنتی و نیمه مکانیزه در نظر گرفته میشود،طبق گزارشهای وزارت کشاورزی تحت عنوان«روش بررسی هزینه تولید محصولات اساسی کشاورزی و پیشنهاد حداقل قیمت تضمینی برای سال 1363»،هزینه تولید گندم در نقاط مختلف کشور با توجه به شرایط طبیعی،اقتصادی متفاوت است.
استدلال دیگر این که افزایش قیمت محصولات کشاورزی،به افزایش تولیدات و کاهش قیمت در بلند مدت منجر شده و انگیزه لازم برای از سال 1353 سهم ناچیز بخش کشاورزی از کل سرمایهگذاری در کشور،روبه کاهش گذاشت و به دنبال آن،واردات کالاهای اساسی کشاورزی، افزایش پیدا کرد.
جدول شماره 4-قیمت تمام شده هر تن گندم در سال 1367 (به تصویر صفحه مراجعه شود) جدول شماره 5-میزان خرید گندم داخلی از کشاورزان توسط دولت واحد:هزار تن-ریال (به تصویر صفحه مراجعه شود) سرمایهگذاری و بکارگیری تکنولوژی نوین در تولیدلت کشاورزی به وجود خواهد آورد و در نتیجه در بلند مدت،قیمت مواد غذایی کاهش مییابد.
جدول شماره 6-میزان تولید مصرف و واردات گندم طی سالهای 70-1353 واحد:هزار تن-کیلوگرم (به تصویر صفحه مراجعه شود) تثبیت قیمت گندم در سالهای پس از انقلاب و روند رشد جمعیت و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها باعث شد که وابستگی به خارج در زمینه تأمین محصولات اساسی کشاورزی،روز به روز بیشتر شود.
میزان ارز مورد نیاز بخش کشاورزی را با محاسبه قیمت فرآوردههای کشاورزی با نرخ ارز آزاد و مقایسه با قیمت جهانی محاسبه کرد(جدول شماره 7) با بکارگیری اینگونه روش قیمتگذاری برای خرید گندم،درآمد کشاورزان گندمکار افزایش مییابد و تولید گندم در مقایسه با محصولات رقیب حمایت میشود."