"جهاد دانشگاهی انستیتوی شیمی-دانشگاهمازندران استفاده اقتصادی از پوستههای برنج درشالیکوبیها دو نوع پوسته از برنج جدا میکند(1):پوسته برونی برنج (lluH eciR) و پوستهدرونی برنج (NARB ECIR) درصد مواد تشکیلدهنده این پوسته یکسان نیستند و جدول 1-اختلاف آنها را نشان میدهد.
(به تصویر صفحه مراجعه شود)وجود بیش از ده درصد چربی در پوسته درونیبرنج آنرا فسادپذیر ساخته و بهمین دلیلنگهداریش دشوار میباشد و برای دام طیور هم کهرغبت چندانی به خوردن چربی ندارند،غذایدلچسبی نمیتواند باشد.
مهمترین محصول جانبی چنین کارخانهای پوستهبرنج کمچربی است که میتوان آنرا همراه با مواددیگر از قبیل ملاس چغندر،مواد فسفاته،ویتامینهاو غیره بعنوان خوراک دام و طیور بکار برد و از اینراه هزینه خریداری پوسته برنج از کشاورزان راجبران ساخت.
در بعضی از این کارخانهها واحداستخراج روغن با حلال(هگزان)وجود دارد کهمعمولا مورد استفاده قرار نمیگیرد(واحد استخراجکارخانه بهپاک در بهشهر معمولا باندازه کافیماده اولیه ندارد و واحد استخراج در کارخانه کشتو صنعت ساری هم هنوز خوابیده است)تا ایجادکارخانه جداگانهای برای روغنکشی از پوسته برنجمیتوان از کارخانههای موجود استفاده کرد."