خلاصه ماشینی:
"1در مقدمه این گزارش آمده است: «متاسفانه به رغم این که بیش از 78 سال از آغاز فعالیت کشت و صنعت چای در ایران میگذرد با همه نیاز مبرمی که به تولید این کالا به منظور مصرف عموم احساس میشود هنوز در این زمینه به خود کفایی نرسیده و سالانه حدود 04 درصد چای مصرفی کشور از منابع خارجی تأمین میشود،از این نظر با توجه به رشد فزاینده مصرف چای باید با برنامهریزی صحیح،تدابیری اتخاذ کرد که کشور از ورود چای از خارج بینیاز شود،خوشبختانه کشور ما دارای مناطق مستعد برای کشت چای در شمال و احتمالا مناطق ناشناخته دیگر در سایر نقاط بوده و عوامل بالقوه درح ال حاضر در مناطق شمالی وجود دارد که با برنامهریزی دقیق و اساسی و همه سویه و با بهرهگیری از امکانات خدادادی میتوان محدودیتهای موجود در راهتوسعه و گسترش و تولید چای را مرتفع و ضمن افزایش کمی و کیفی محصول و بینیازی کشور از ورود چای خارجی درآمد تولیدکنندگان را افزایش داده و نیاز مصرفکننده را از جهت چای مرغوب و ارزان تأمین کرد.
قابل ذکر است با توجه به پایین بودن کیفیت چای تولید داخل هر ساله مقدار بسیار زیادی از آن در انبارها نگهداری میشود و طی سالهای مورد بررسی تغییر در موجودی انبار چای در ایران روند صعودی داشته است اما با توجه به این که در آمار ارائه شده توسط فائو تغییر در موجودی انبابر صفر آمده است در این تحقیق از این آمار استفاده کردهایم؛ به هر حال اگر از آمار صحیح استفاده شود در آن صورت مقدار برآورد قاچاق چای،به اندازه تغییر در موجودی انبار افزایش مییابد."