خلاصة:
در مهندسی و تولید صنعتی، بخش کنترل کیفیت و مهندسی کیفیت به طراحی روشهایی مشغول است تا کارخانه بتواند بهوسیله آن روشها از مرغوبیت و مشتریپسند بودن کالای تولیدی خود مطمئن گردد. عمده بحث کنترل کیفیت مربوط به انجام نمونه گیری از محصولات، بازرسی آن نمونه ها و تعمیم نتایج به کل انباشت محصول است که بر اساس روشهای آماری انجام میگیرد. هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل کاربردی کنترل آماری فرآیند در محیط فازی و اثرات آن در شرکت صنعتی داداش برادر میباشد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی است. جمعآوری اطلاعات برای اجرای مدل از روش نمونهگیری در ایستگاه بازرسی تبعیت میکند و بهصورت 30 نمونه 50 تایی شکلات شیری، محصول شرکت صنعتی داداش برادر میباشد. با توجه به ویژگیهای هفت گانه شکلات، نقص محصولات تولیدی مشخص گردید. روش آن نیز بدین ترتیب است که با انجام مطالعات کتابخانهای برای استخراج تعداد نقصها مدل مد فازی طراحی شده است، سپس طی جلساتی با خبرگان و بررسی نمونههای محصول اعداد فازی متناسب با نوع نقص شناسایی گردید، در ادامه با استفاده از نرمافزار Matlab برای مدل مد فازی در نمودار U-C کدنویسی شد تا خروجیها را به صورت اصطلاحات زبانی نمایش داده شود. روش تجزیهوتحلیل اطلاعات و فرآیند اجرایی بدینصورت است که بعد از جمعآوری دادهها با استفاده از فرمولهای مربوطه، مقدار سطح قابلقبول کیفیت و سطوح کنترل بهدستآمده و نتایج با روش کلاسیک مقایسه گردیده است. سپس مشخص گردید روش کنترل آماری فرآیند در محیط فازی نسبت به روش کلاسیک، عملکردی دقیق تر و هوشمندانه تر دارد که با توجه به این مهم اجرای روش جدید به شرکت مذکور پیشنهاد گردید.
In engineering and industrial production, the quality control and quality engineering department are designing methods by which the factory can ensure the quality and customer-friendliness of its products. The main topic of quality control is related to sampling of products, inspection of those samples and generalization of results to the total accumulation of the product, which is done based on Statistical Method. This study aims to design an applied model of Statistical Process Control in a Fuzzy Environment and investigate its effects on Dadash Baradar Industrial Company. This is an applied and descriptive research. Considering the seven characteristics of Chocolate, the defects of the products are identified. Library studies are carried out to extract the number of defects, as a result of which a Fuzzy Mode Method is designed, then through meetings with experts and review of products samples, Fuzzy numbers appropriate to the type of defect were identified. Next, using Matlab software for the Fuzzy Mode Method, it was coded in U-C diagram to display the outputs as linguistic terms: under control, relatively under control, relatively out of control and out of control, which represent the quality level of the product. Based on the results of this model, it was found that the Statistical Process Control method in Fuzzy Environment has a more accurate and intelligent performance than the classical method. Due to this important issue, implementation of the new method was proposed to the company