خلاصة:
با گسترش بیماریهای مختلفی که به دلیل افزایش مصرف روغنهای حاوی اسیدهای چرب
ترانس بالا نظیر امگا 6 به وجود میآید، در سالهای اخیر پزشکان مصرف روغنهای حاوی
امگا3 را برای بیماران و افراد عادی تجویز مینمایند. افزایش مصرف امگا 3 که در
ماهی، بادام و شاه دانه وجود دارد، همراه با استفاده گسترده از ماهیها به عنوان
کودهای تقویتی، غذای ماهیهای پرورشی و خوکها و طیور، به نابودی بسیاری از
گونههای ماهی منجر گردیده است. البته دولتها نیز با پرداخت یارانههای هنگفت برای
ساخت قایقهای غولپیکر صیادی، به این وضعیت بحرانی دامن میزنند. نویسنده با
یادآوری نقش لابی قدرتمند صنعت شیلات در تصمیمگیریهای مدیران آمریکایی، خاطرنشان
میکندکه خوش بینی نسبت به شرایط کنونی، تنها یک واپسگرایی جهالتآمیز خواهد بود.
ملخص الجهاز:
"افزایش مصرف امگا 3 که در ماهی، بادام و شاه دانه وجود دارد، همراه با استفاده گسترده از ماهیها به عنوان کودهای تقویتی، غذای ماهیهای پرورشی و خوکها و طیور، به نابودی بسیاری از گونههای ماهی منجر گردیده است.
در ماه مارس سال جاری، در مقالهای که در ژورنال پزشکی انگلستان به چاپ رسید، چنین آمده است: «ما با یک پارادوکس روبهرو شدهایم: توصیههای مربوط به بهبود سطح سلامتی انسانها باعث افزایش مصرف ماهیهای حاوی اسیدهای چرب گردیده و در عین حال، ذخایر مربوط به این ماهیها اندک میباشد...
حتی تا سال 1996 میلادی و پیش از بروز اعتراضات گسترده مردمی، در دانمارک نیروگاه برقی وجود داشت که در آن از روغن ماهی برای تولید الکتریسیته بهره برده میشد.
اگر به ذخایر ماهی اجازه جایگزینی داده شود و سیاستهای صید نیز با توصیههای علمی همراه باشد، میتوان به حفظ ماهیها امید داشت."